Zobacz temat - [R75] Jazda z odłączonym przepływomierzem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Jazda z odłączonym przepływomierzem

Eros - Pią Wrz 18, 2015 20:00
Temat postu: [R75] Jazda z odłączonym przepływomierzem
Jakie są skutki jazdy z odpiętym przepływomierzem ? Musiałem go odpiąć, ponieważ auto miało muła, teraz jak ręką odjął. Spalanie mam nawet ciut niższe niż z podłączonym.

Od rana auto jeździło normalnie, miało kopa itd teraz wieczorem jak depnąłem porządnie to za mną czarna chmura dymu i mulił się. Czy to normalne jest jak przepływka jest odpięta ?

Na dniach zamówię nowa przepływkę

MaReK - Pią Wrz 18, 2015 23:30

Z odpiętą przepływką powinien jeździć tak jak z prawidłową. Może ciut więcej palić i delikatnie kopcić. Czy te wszystkie Twoje problemy są po wymianie termostatu ;) ? Nie wyciągałeś rury od przepływki do turbiny?
Eros - Sob Wrz 19, 2015 08:49

Wyciągałem rurę od przepływki ale ją założyłem. Takie dymienie pojawiło się dopiero wczoraj i nie ciągnie tak jak wcześniej. Może to dlatego że zatankowałem wczoraj na LUKOIL ? :P

Zawsze był shell lub statoil

Jakieś pomysły ?

longer86 - Sob Wrz 19, 2015 08:51

otwórz maskę, sprawdź pomiędzy lampą po stronie kierowcy a chłodnicą czy nie wydmuchało uszczelek na kolanku od Intercoolera,
MaReK - Sob Wrz 19, 2015 15:08

Eros napisał/a:
Wyciągałem rurę od przepływki ale ją założyłem.

A guma nie spadła? Często jak zdejmujesz rure, to uszczelka spada i przy braku wprawy i znajomości tematu założysz element, a o spadnięciu gumy dowiesz się, jak odjedziesz z miejsca :D

A jak tam jest dobrze to śledź trasę rurek od IC jak sugeruje longer86.

Pozdrawiam,