|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Inne rozwiązanie
alpacino - Sob Wrz 19, 2015 14:22 Temat postu: [R75] Inne rozwiązanie Dziecinnie proste !
Wczoraj zabrałem się za montaż tabletu ( a raczej chciałem się zabrać! ) według spidi32 ,tu słowa uznania za pomysłowość !!, jednakże po zdemontowaniu mojego radia ( z dużym monitorem ) i odpięciu go miałem dwie kostki (biała i niebieska ) 12 pinowe
Nie chciałem mędzić na forum ,usiadłem załamany w fotelu kierowcy bliski załamania i po drugim browarku , dotarła do mnie taka koncepcja
Byłem w posiadaniu transmitera fm typu:kaseta.
Pierwszą rzeczą którą zrobiłem ,było wciśnięcie wgłąb konsoli centralnej całego dużego radia ....UDAŁO się
Reszta to już bajka !
Tablet w ramkę zamontowałem według pomysłu spidi23 (z małą modyfikacją ) ponieważ mój tablet :Ferguson Regent TV7 ,jest nieco większy , zrobiłem wycięcia na niego z góry i z dołu ramki obok tabletu w ramce mam zrobione dwa wyjścia USB
zasilanie zrobione według spidi23 z tym że napięcie do gniazda zapalniczki pociągnąłem osobno z instalacji ( cała intalacja schowana we wnęce za tabletem)
Połączenie tabletu z oryginalnym radiem za pomocą wspomnianego transmitera FM
Reultat, PLUSY:
1.RADIO
2.TELEWIZJA
3.NAWIGACJA
4. INTERNET
5.TELEFON
6.STEROWANIE GŁOSEM Z KIEROWNICY
7. POZOSTAWIONE ORYGINALNE RADIO (dostępne bez problemu z poziomu sterowania z kierownicy
8. BEZPROBLEMOWE DOJŚCIE DO WSZYSTICH USTAWIEŃ ! W WYŚWIETLANIU KOMPUTERA( JĘZYK ,TEMPERATURA,SPALANIE ITD,ITP) PO WYJĘCIU TABLETU
9. JAKOŚĆ DZWIĘKU według mnie lepsza niż oryginał !(tablet oczywiście ma własny equalizer
MINUSY:
BRAK!!!
Zapomniałem dodać wcześniej ,że tablet wyposażyłem w modem 3G na USB
MaReK - Sob Wrz 19, 2015 15:01
Zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda.
Albo nawet zrób krótki film pokazowy i wrzuć na YT.
Pozdro,
rafalmis1 - Sob Wrz 19, 2015 21:13
alpacino, masz na wyposażeniu H/K?? Jeżeli nie to możesz wyrzucić monitor z wnęki konsoli. Pod zapalniczką masz właściwą kostkę, trzeba tylko przejście kupić. Jak interesuje cie więcej to pisz
alpacino - Nie Wrz 20, 2015 09:49 Temat postu: [R75] Inne rozwiązanie
rafalmis1 napisał/a: | alpacino, masz na wyposażeniu H/K?? Jeżeli nie to możesz wyrzucić monitor z wnęki konsoli. Pod zapalniczką masz właściwą kostkę, trzeba tylko przejście kupić. Jak interesuje cie więcej to pisz |
Nie ,nie mam H/K.Brzmi interesująco , mógłbyś bardziej sprecyzować
W zasadzie obecność monitora w niczym nie przeszkadza,ale warto poznać inne rozwiązania
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2015 10:49 ]
MaReK napisał/a: | Zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda.
Albo nawet zrób krótki film pokazowy i wrzuć na YT.
Pozdro, |
Witam, postaram się w poniedziałek porobić jakieś zdjęcia , lub sklecić jakiś filmik
rafalmis1 - Nie Wrz 20, 2015 13:28
alpacino napisał/a: | Nie ,nie mam H/K.Brzmi interesująco , mógłbyś bardziej sprecyzować |
jest to nagłośnienie fabryczne premium (Harman Kardon)
Jeżeli nie masz takiego nagłośnienie to możesz monitor z powodzeniem wywalić. Tylko wówczas stracisz sterowanie z kierownicy. W sumie jeżeli ten zestaw ci pasuje to możesz zostawić jak jest. Tylko jak chcesz poprawić jakość dźwięku, to zastosowanie sposobu spidi32, będzie lepsze, mimo ze stracisz sterowanie przód, tył
alpacino - Nie Wrz 20, 2015 18:23 Temat postu: [R75] Inne rozwiązanie
rafalmis1 napisał/a: | alpacino napisał/a: | Nie ,nie mam H/K.Brzmi interesująco , mógłbyś bardziej sprecyzować |
jest to nagłośnienie fabryczne premium (Harman Kardon)
Jeżeli nie masz takiego nagłośnienie to możesz monitor z powodzeniem wywalić. Tylko wówczas stracisz sterowanie z kierownicy. W sumie jeżeli ten zestaw ci pasuje to możesz zostawić jak jest. Tylko jak chcesz poprawić jakość dźwięku, to zastosowanie sposobu spidi32, będzie lepsze, mimo ze stracisz sterowanie przód, tył |
No cóż , jakość dzwięku jest według mnie zadowalająca , a sterowanie z kierownicy ...bezcenne , w dodatku oczywiście mogę obsługiwać oryginalne radio , nie włączając nawet tabletu! i to jest też bardzo duży plus
|
|