|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem prawdopodobnie ze stacyjką
meega33 - Nie Lis 01, 2015 18:23 Temat postu: [R620] Problem prawdopodobnie ze stacyjką Cześć. Mam problem ze stacyjką. Tak się mi wydaję, ponieważ autko czasem nie odpala, tzn. rozrusznik nie kręci, tylko przygasają kontrolki. Klemy w porządku, rozrusznik sprawny i połączenie masy również. Czasem jak się stuknie w plastik pod stacyjką udaję się uruchomić. Więc może czyszczenie kostki coś pomoże ? Tylko jak się dostać do niej ? Pomijam fakt wyrobionej stacyjki, kluczyk po prostu podczas pracy silnika można wyjąć, w zasadzie to nie przeszkadza.
bastek - Nie Lis 01, 2015 22:32
Chyba sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie Miałem ten sam objaw, lecz ze stacyjką wszystko ok, przyczyna to wypalone styki w rozruszniku. Wystarczyło je podgiąć i kręci jak szalony...
meega33 - Pon Lis 02, 2015 08:58
Udało się rozkręcić plastiki, teraz pewnie spróbuję czyszczenia połączenia stacyjki. Tak przy okazji, gdzie można dostać taką żaróweczkę oświetlającą stacyjkę ? Pytam ponieważ taka nietypowa
R.E.D. - Sro Lis 18, 2015 23:27
bastek napisał/a: | przyczyna to wypalone styki w rozruszniku. Wystarczyło je podgiąć i kręci jak szalony... |
musiales wyciagac rozrusznik czy bez problemu jest dojscie?
|
|