|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 420si] Zawieszenie Silnika
3_roverki - Sro Lis 11, 2015 20:34 Temat postu: [R 420si] Zawieszenie Silnika Witam. Problem wygląda następująco. Nie mogę znaleźć nigdzie ani ofert, ani żadnych pomocnych tematów o poduszce silnika do 2.0 t seria bez turba. 136km, 100kW. 1994cm3. Rover 420 si de lux Silverstone. Trzęsie mi silnikiem na oknach obrotach... po zwiększeniu obrotów i zmniejszeniu silnik mocno się podnosi i opada. Gdy bujam samochodem (prawy przod) widać ze silnik się porusza. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć oferty sprzedaży poduszki, oraz nigdzie nie jestem w stanie wyczytać czy od innych silników pasują. Np. Od 2.0 diesla Rovera albo 2.0 v6. No nie wiem pomóżcie.
Markzo - Czw Lis 12, 2015 09:02
Dolna poduszka sie pewnie poddala, kup klej do szyb poliuretanowy, wyjmij poduszke, zalej klejem, zostaw na 24h. Albo kup z diesla sam.wklad.
3_roverki - Czw Lis 12, 2015 16:11
Klej poliuretanowy? A czy jak zastygnie to nie będzie twarde jak "beton"? A wiesz może gdzie mogę kupić sam wkład od diesla?
Markzo - Czw Lis 12, 2015 16:18
nie, ten klej zawsze jest elastyczny, na nim się szyby montuje
Panie Kolego allegro, intercars, fota itp itd wszędzie, taki sam jest w civicu dieslu.
|
|