Zobacz temat - [R600] Podnoszenie auta.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Podnoszenie auta.

kolek - Pią Gru 18, 2015 23:12
Temat postu: [R600] Podnoszenie auta.
Cześć, niebawem będę brał się za wymianę przewodów paliwowych, ale problem w tym że nie mam kanału. Mam za to 4 kobyłki i lewarek hydrauliczny :mrgreen:
Ale moje pytanie jest takie: w którym miejscu podłożyć podnośnik, żeby podnieść na raz całą oś przednią lub tylną? Z tyłu za bakiem widziałem jakby taką belkę do której są podczepione wahacze dolne i myślę czy nie podnieść auta w tym miejscu, ale z przodu to pojęcia nie mam :sad:

Problem jest taki że wzmocnienie do lewarowania auta jest na tyle krótkie że jak podniosę podnośnikiem to nie wstawię obok kobyłki, więc trzeba po prostu podnieść auto w innym miejscu. W VW mojej dziewczyny wzmocnienie do lewarowania (nie wiem jak to się nazywa ten kołnierz :razz: ) jest na całej długości progu i tam nie miałem żadnego problemu z tym...

pelson91 - Pią Gru 18, 2015 23:17

kolek, wpadaj do mnie, mam kanał :P
kolek - Sob Gru 19, 2015 12:10

pelson91, dzięki za propozycję ale mam tam tyle dłubaniny że musiałbym go tam zostawic na tydzień przynajmniej :P
tomii620si - Sob Gru 19, 2015 19:32

Przód podnosiłem tak, że jak masz hak z przodu.. (centralnie pod autem) to tam wkładałem kawałek deski i lewarek.. I do góry..

Tu masz fotki ex ex Rovera własnie tak podniesionego..

tu masz patent na wymiane wydechu bez kanału :)

kolek - Nie Gru 20, 2015 14:28

tomii620si, o i super, o to mi chodziło! Dzięki! :mrgreen: