Zobacz temat - Zamek "lock" przy dzwigni otwarcia wlewu paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - Zamek "lock" przy dzwigni otwarcia wlewu paliwa

adamo1490 - Czw Sty 14, 2016 07:12
Temat postu: Zamek "lock" przy dzwigni otwarcia wlewu paliwa
Witam od poniedziałku stałem się szczęśliwym posiadaczem ROVERka 620Si z 95 roku. Mam zapytanie do czego właściwie służy zamek znajdujacy sie przy dzwigni otwarcia wlewu paliwa i bagażnika ?
Pawkaz - Czw Sty 14, 2016 14:40

adamo1490 napisał/a:
Mam zapytanie do czego właściwie służy zamek znajdujacy sie przy dzwigni otwarcia wlewu paliwa i bagażnika ?

To jest dobre pytanie.Auto mam prawie 5 lat i sam nie wiem.Będzie trzeba kiedyś sprawdzić.Może jest to miejsce, aby włożyć kluczyk serwisowy ?
Edytuje moją wypowiedz : Sprawdziłem w instrukcji obsługi, która mam, ale jest ona po niderlandzku.Z zamieszczonego w niej rysunku wynika, że po przekręceniu kluczyka nie będzie możliwości otwarcia bagażnika.Ogólnie jest to związane z bagażnikiem :)

sTERYD - Czw Sty 14, 2016 15:37

To jest blokada bagażnika przy oddawaniu samochodu do serwisu. Do przekręcenia tej blokady trzeba mieć normalny kluczyk, a do odpalenia i można im wtedy zostawić dodatkowy kluczyk serwisowy, który był w komplecie z autem.
Pawkaz - Czw Sty 14, 2016 17:57

sTERYD napisał/a:
To jest blokada bagażnika przy oddawaniu samochodu do serwisu. Do przekręcenia tej blokady trzeba mieć normalny kluczyk, a do odpalenia i można im wtedy zostawić dodatkowy kluczyk serwisowy, który był w komplecie z autem.

Idealne wyjaśnienie :wink:

adamo1490 - Czw Mar 03, 2016 16:25

Dzięki wielkie za wyjaśnienie, czyli u mnie coś to zepsute bo i tak bagażnik da się otworzyć :)