Zobacz temat - [R200] zamek drzwi przedni prawy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] zamek drzwi przedni prawy

m166 - Pią Lut 26, 2016 18:58
Temat postu: [R200] zamek drzwi przedni prawy
kupiłem już trzeci z kolei zamek , dwa pierwsze podłączyłem w celu sprawdzenia do wtyczki w drzwiach po zdjęciu tapicerki
http://allegro.pl/show_item.php?item=5008862953
i żaden nie działa , prąd we wtyczce jest , kostka elektryczna na 6 pinów w zamku
jak sprawdzić ? czy sprawny jest ten trzeci zamek bo znowu demontaż tapicerki trochę uciążliwe

proszę o wskazówki

teraz sprawdziłem miernikiem i patrząc jak na zamieszczonym zdjęciu to przejście jest 1 pin z prawej od dołu na 2 drugi pin z prawej
oraz
1 pin z prawej od dołu na 2 pin z lewej
czy po tym mogę wnioskować że zamek jest sprawny ?

Banned_Admin - Sob Lut 27, 2016 16:29

Ja jak u siebie zmieniałem zamek to musiałem kombinować z kablami we wtyczce i zamienić plus z minusem miejscami. Tez wydawało mi się ze nie działa a po zamianie kabli odżył.
m166 - Sob Lut 27, 2016 17:59

Dzieki , na srode jestem umowiony w zakladzie elektryki samochodowej , ale ten zamek co obecnie kupilem to jest sprawny tak sadze poniewaz sa przjscia po miedzy pinami jak napisalem wczesniej
Te zamki co kupilem poprzednio takich przejsc po miedzy tymi pinami nie maja wiec dlatego po podlaczeniu do wtyczki nie dzialaly
Elektryk samochodowy powiedzial abym te dwa pozostale /niby niesprawne/ tez przyniosl bo w razie (W):-) rozbebeszy je i z trzech zlozy jeden sprawny :-)