Zobacz temat - [ROVER 214] pali sie czerwona dioda i piszczy

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [ROVER 214] pali sie czerwona dioda i piszczy

Stefan4477 - Czw Mar 03, 2016 22:51
Temat postu: [ROVER 214] pali sie czerwona dioda i piszczy
Witam. Dzisiaj podlaczylem centralny zamek.ktory byl odlaczony. Wszystko gralo do odpaleniu silnika. Zaczela sie swiecic czerwona dioda i piszczy. Rover normalnie pali. Z tego co wodzialem centralny nie zamyka mi tylniej klapy. Posiadam rovera 214 1.4
Stefan4477 - Pią Mar 04, 2016 08:39

Ref
sknerko - Pią Mar 04, 2016 08:56

sprawdź wiązkę tylnej klapy w przelotce między klapą a dachem
Stefan4477 - Sob Mar 05, 2016 10:50

Sprawdzilem. Tylnia klapa dzisla tylko dalej piszczy i siweci na czerwono. Odlaczylem jedna wtyczke i przestalo piszczec ale przestaly mi dzialac elektryczne szyby:/
sknerko - Sob Mar 05, 2016 12:09

Masz na pewno wycięty immobilizer i dlatego odpala a piszczy bo pewnie kowal jakiś wycinał i spierdzielił robotę. U mojego syna jak piszczy to trzeba wcisnąć przycisk na pilocie blisko stacyjki i przestaje. Może u ciebie jest pętla immo ta przy stacyjce spieprzona i koleś nie mógł dać sobie rady z tym i wywalił immo a z dźwiękiem to już wiesz jak sobie poradził. Sprawdziłeś te kable w gumowej przelotce przy tylnej klapie? i są ok nie uszkodzone/naprawiane czy co tam jeszcze?
BigBoyPL - Sob Mar 05, 2016 13:03

Piszczy stałym dźwiękiem jak np w sytuacji jak zostawisz światła czy takim przerywanym?