|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 75] 2.5 V6 Automat Od Szejka
georgekaskader - Czw Mar 17, 2016 23:47 Temat postu: [Rover 75] 2.5 V6 Automat Od Szejka Jak w temacie, w maju noszę się z zamiarem kupna rowerka 2.5 V6 w automacie. Przeglądam tak ogłoszenia ale tylko to ogłoszenie mnie zainteresowało ponieważ cała reszta to handlarze lub komisy. Konkretnie chodzi o to ogłoszenie:
http://allegro.pl/luksus-...6038935845.html
Czy warto zapłacić takie pieniążki? Full opcja coś do poprawki, trochę wysoka cena, brak instalacji gazowej. Z tego co wyczytałem porządna instalacja a tylko taka ma sens w takim samochodzie to będzie koszt w okolicach 3-3,5 tys. Rozrząd też za jakiś czas do zrobienia plus wymiana płynow itd to wyjdzie 16 tys. Trochę grubo ale pytanie czy warto. Ktoś może zna ten samochód i może się wypowiedzieć. Oczywiście poza właścicielem
Pozdrawiam Tomek
[ Dodano: Czw Mar 17, 2016 23:47 ]
Już poprawiłem załącznik według regulaminu.
Vigoslaw - Pią Mar 18, 2016 07:55
georgekaskader,
Jak go wyrwiesz za 11 - 11,5 k to myślę, ze spoko cena
Do zrobienia pierdoły, więc akurat na wszystko styknie...
Nie spodziewaj się, ze kupisz w dobrym stanie 75 poniżej 10 k
Pozdrawiam,
Vig
sknerko - Pią Mar 18, 2016 08:44
do full opcji mu jeszcze trochę brakuje, Kontroli trakcji, czujnika deszczu, audio Harman/Kardon czy takiego detalu jak drewniana gałka biegów lub 18" felg. Rozdarcie na fotelu to raczej przyjrzał bym sie dokładniej bo zwykle to jest pozostałość po wystrzale poduszki bocznej.
Nie zgadza mi się to że w narożnikach tylnych drzwi są znaczki rovera a nie ma już emblematów na dole drzwi przednich a to jest 2003, więc raczej już znaczków rovera nie powinien mieć, kiera jest wymieniana bo odcień drewna się nie zgadza, składanie elektryczne lusterek też do zweryfikowania bo nijak nie widać, brak zdjęć komory silnika
j0zek - Pią Mar 18, 2016 09:37
No i do tego do zrobienia kilka pierdółek jak:
Spasowanie zderzaka, bo wisi dość mocno + sprawdzenie przyczyny, czy nieprawidłowo zamontowany, czy już lepiej spasować nie można
Lampy do polerki + sprawdzenie czy są szczelne, bo wydaje się, że parują
Uchwyt na kubek też będzie do pokombinowania, jeśli ma się otwierać normalnie i zamykać (teraz jakiś papierek wciśnięty, aby się nie otwierał sam) - używka za uchwyt to jakieś 20-30 zł
Aż dziwne, że w tych siedzeniach jest rozerwany boczek fotela (przy przebiegu niby 140 tys) - tak jak kolega sknerko pisze do sprawdzenia, czy czasem nie od wystrzału poduszki.
Poza tym do sprawdzenia elektryka i elektronika, czy wszystko działa.
Na start może wydawać się, że to mogą być pierdoły i nie mają znaczenia, ale po kupnie z każdym tygodniem/miesiącem okazuje się, że takie małe rzeczy potrafią doprowadzać do szału i nie zawsze chce się ruszyć tyłek i je naprawiać/wymieniać.
georgekaskader - Sob Mar 19, 2016 01:13
Z opisu wynika, że posiada ASR. Co do ceny to czytałem, że w granicach 10-12k można kupić coś ogarniętego i na to jestem przygotowany. Generalnie chce wydać do 15K i miec ogarnięte auto. Liczę już tutaj gaz. Generalnie po 7 maja będę od razu szukał, ale jeszcze ten byłby jeszcze dostępny to pytanie czy warto za taką cenę. Posiadam miernik lakieru i troche wiedzy mechanicznej jak i teoretycznej.
sknerko - Sob Mar 19, 2016 11:58
Cytat: | Z opisu wynika, że posiada ASR | ale auto go nie ma, a do tego w opisie czujnik deszczu i tez go nie ma
georgekaskader - Sob Mar 19, 2016 14:21
Rozumiem, że wnioskujesz to z włączników. Czyli cena wygórowana plus nie wiadomo co się działo z przodem i bokiem jeśli poduche strzeliła. Ktoś z forum nie sprzedaje dobre 75 w automacie z silnikiem 2.5
[ Dodano: Sob Mar 19, 2016 14:21 ]
Jeśli ktoś zna namiar na jakąś dobrą sztukę w automacie to niech napisze co gdzie i jak
Co myślicie o takich propozycjach:
http://otomoto.pl/oferta/...r-ID6yixdh.html
http://allegro.pl/rover-7...6044857380.html
http://moto.gratka.pl/tre...b3db07a03a784,1
http://sprzedajemy.pl/rover-75,28530832
http://allegro.pl/rover-7...26f3969#thumb/6
adam_26 - Sob Mar 19, 2016 17:07
Zderzak na pewno był ściągany, pytanie po co sprawdził bym czy wszystkie biegi ma wentylator i test CO2 zderzak jest spokojnie do wyregulowania na pasie poprzecznym i samych śrubach zderzaka cena na pewno do stargowania przez te rzeczy które zostały wyżej wymienione
sknerko - Sob Mar 19, 2016 20:55
tym dwóm z Warszawy i z Sochaczewa bym sie przyjrzał, oczywiście butla walcowa do wymiany na taka w kole zapasowym. Ten z Sochaczewa ma jakąś rzeźbę w okolicach przepustnicy pod maską ale nie wiem o co chodzi bo mało wyraźne zdjęcie
georgekaskader - Sob Mar 19, 2016 23:55
Warszawiak już długo stoi bo znalazłem już kilka ogłoszeń z nim. Cena stoi jak mur. Niby warto pojechać i nie mam daleko bo z Siedlec pochodzę. Jak to jest z automatem, przy jakich obrotach powinien zmieniać biegi przy spokojnej jeździe ?Co masz na myśli jeżeli chodzi kombinowaną przepustnice???
[ Dodano: Sob Mar 19, 2016 23:55 ]
No i cena Warszawiaka....
christopher7 - Nie Mar 20, 2016 19:09 Temat postu: [Rover 75] 2.5 V6 Automat Od Szejka Jak na wóz od szejka to brak sensora deszczu jest zrozumiały ze względu na klimat. Tylko po co szejkowi podgrzewanie foteli na pustyni? Ale dziwne że Szejk zrezygnował z kontroli trakcji (nie stać go było czy co? )
sknerko - Nie Mar 20, 2016 21:58
georgekaskader napisał/a: | Jak to jest z automatem, przy jakich obrotach powinien zmieniać biegi przy spokojnej jeździe | Nie ma "sztywnych" obrotów do zmiany biegu, wszystko zależy jak wciskasz gaz. Jak jeździsz dynamicznie ale mimo to spokojnie to wyżej się wkręca ale szybciej osiąga 5 bieg, jak jeździsz dziadkowozem to nisko zmienia biegi ale przyspieszenia zero no i pali wiecej. Tu niestety trzeba wypracować styl jazdy do zużycia paliwa. georgekaskader napisał/a: | Co masz na myśli jeżeli chodzi kombinowaną przepustnice???
| jakieś "rury" tam wystają przy przepustnicy
georgekaskader - Pon Mar 21, 2016 06:21
No tez te rury zauważyłem po ściągnięciu zdjęcia i przybliżeniu. Ten z Warszawy to od handlarza jest....:(. Ich się nie lubi plus ten przebieg kontra po wycierana konkretnie kiera.... Nie wiem jakim cudem znajdujecie rodzynki do 12K zdradźcie mi ten sekret. Ten z pod częstochowy za 17500 już długo stopi ale niby ogarnięty, tyle że 17500 to trochę przy grubo.
AdaskoC - Pon Mar 21, 2016 06:45
Za 15-17 tysięcy to kupisz za granicą nie zmęczonego v6 lub diesla 100-140tys. Ze środkiem jak nowy, mega wyposażeniem, pełną historią serwisową i w wersji z dużym grillem Anniversary.
Jesli chcesz wydać sporo, to poszukaj czegoś nie wymęczonego i zadbanego w Niemczech np.
georgekaskader - Pon Mar 21, 2016 06:51
http://olx.pl/oferta/rove...html#4d60e9808c
Tego może ktoś widział lub był ogladać?
christopher7 - Pon Mar 21, 2016 08:03
AdaskoC napisał/a: |
Jesli chcesz wydać sporo, to poszukaj czegoś nie wymęczonego i zadbanego w Niemczech np. |
Albo zadbanego, doinwestowanego klubowego
georgekaskader - Sro Mar 23, 2016 07:27
Wychodzę z założenia, że nikt dobrego samochodu nie sprzedaję , chyba, ze ma jakąś wyjątkową sytuacje lub samochód mu się znudził. Najchętniej bym kupił klubowego, ale nie widzę ofert sprzedaży 2.5 V6 w automacie w dziale sprzedaży. Do Niemca nie pojadę bo też tam Turasy rządzą chyba, że od dziadka z prywatnej aukcji. Nie wiem jak wygląda proces z papierami jakie są koszty całe przedsięwzięcia. Chyba, że nic nie bedzie w kraju to wtedy ewentualnie mam możliwość za 250zł pojechać do Holandii i samemu sobie wybrać. Tak jak mówiłem po 7 maja będę miał gotówkę i będę po prostu jeździł i badał. Podpięcie się pod interfejs T4 i program daje dużo informacji na temat sond i czujników czy tylko z czytuje błędy z kompa i tyle? Gdzieś wyczytałem, że stroili na tym silnik.
[ Dodano: Sro Mar 23, 2016 07:27 ]
http://otomoto.pl/oferta/...s-ID6ygPo1.html
Cena , i ten przebieg xD
sknerko - Sro Mar 23, 2016 08:38
Proszę https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=910380#910380 w Gnieźnie aut sie nie kupuje
georgekaskader - Sro Mar 23, 2016 09:13
Sporo sobie liczy za naprawy bezwypadkowy
sknerko - Sro Mar 23, 2016 09:24
no i matactwa z przebiegiem ehh szkoda gadać
j0zek - Sro Mar 23, 2016 09:58
sknerko napisał/a: | no i matactwa z przebiegiem ehh szkoda gadać |
To moze zadzwonic do goscia co i jak, powiedziec o przebiegu i go postraszyc?:D Moze sie cw** nauczy, zeby w kulki nie walic.
sknerko - Sro Mar 23, 2016 10:13
j0zek, nie nauczy się, tak przy okazji dowiedziałem się w weekend paru ciekawostek o tym z Osińca i tym od tego auta wyżej jak to oni auta robią
Ricardus - Sro Mar 23, 2016 11:06
Z tym Gnieznem i innymi zagłębiami komisów to chyba trochę przesadzacie. Po pierwsze prywatni sprzedawcy oszukują tak samo, albo jeszcze bardziej, bo zazwyczaj już wiedzą o występujących usterkach i starają się je świadomie zataić. Poza tym od przedsiębiorcy można coś czasami wyegzekwować po zakupie, a od osoby indywidualnej można raczej zapomnieć. Większość samochodów od osób indywidualnych i tak wcześniej była kupiona od tych samych potępianych komisów Przebieg to i tak loteria w obecnych czasach. Miesiąc temu udało mi się kupić auto właśnie w Gnieźnie, które jest bezwypadkowe i z potwierdzonym przebiegiem. Mam taką opinię, że trzeba szukać wszędzie, tylko trzeba dokładnie weryfikować, sprawdzać i wykazać się roztropnością. Rodzynek może się trafić wszędzie. Jak na jednym forum napisałem, że jadę oglądać auto do Gniezna, to mnie prawie zlinczowano, ja jednak postanowiłem sprawdzić samochód i nie pożałowałem. Nie należy skreślać aut z komisów i od osób indywidualnych bo może nasz czasami ominąć dobra okazja.
sknerko - Sro Mar 23, 2016 11:57
Ricardus też kupiłem R75 od gościa z Osińca (Gniezno) i jest OK ma przebieg potwierdzony itp ale rozrząd trzeba było robić bo mimo że podobno robił to był założony TYLKO duży pasek do V6. Generalnie żaden przedsiębiorca z Gniezna nie robi rozrządu na sprzedaż i to się m.in. dowiedziałem w weekend. Nawet jak ma faktury na rozrząd to i tak go nie robił tylko załatwił fakturę jest tam parę miejsc gdzie takie coś załatwisz. Oczywiście zdarzają się perełki bo oni skupują auta na aukcjach i sprzedają drożej (mnie zwinęli suzuki grand vitare z przed nosa od gościa z klubu vitary.)
Najlepsze że facet dał im wszystko do i o aucie a te gnoje sprzedawali go tylko z jednym kluczem a reszty się gdzieś pozbyli. Auto idealnie udokumentowane i to spierdzielili. Dlatego powtórzę tam się aut nie kupuje.
longer86 - Sro Mar 23, 2016 12:04
sknerko napisał/a: | też kupiłem R75 od gościa z Osińca (Gniezno) |
sknerko napisał/a: | Dlatego powtórzę tam się aut nie kupuje. |
Heh i to w jednej wypowiedzi
Jak się wie czego się szuka i czego można sie spodziewać to w skrajnych przypadkach można wyjść obronną ręką przed sprzedawcą
sknerko - Sro Mar 23, 2016 12:05
longer86 napisał/a: | Heh i to w jednej wypowiedzi | A co ja mogę że zięć się uparł?
Ja dla siebie w Gnieźnie szukałem auta kilkanaście razy i zawsze byli oszuści i zawsze były to truchła najpodlejszego sortu
longer86 - Sro Mar 23, 2016 12:10
najważniejsze że jest zadowolony
Ricardus - Sro Mar 23, 2016 12:32
Takie same wałki z fakturami robią klienci indywidualni Wydruk fak. ze strony online to nie jest problem np tutaj https://www.efaktury.org a scan pieczątki lub jej zrobienie to dosłownie chwila
Rozrząd to po zakupie powinno się zawsze wymienić jako pakiet startowy.
Nie chcę opisywać jakie kwiatki w dokumentach i ich stanie wychodziły podczas oględzin kilku aut jakie robiłem, ale naprawdę obecnie nie ma znaczenia kto sprzedaje auto. Forumowicze kilku marek też nie byli lepsi, a niby oglądałem auta polecane na forach:) Obecnie nie można już nikomu ufać
sknerko - Sro Mar 23, 2016 14:03
Ricardus napisał/a: | Rozrząd to po zakupie powinno się zawsze wymienić jako pakiet startowy. | wiesz pakiet startowy w cenie 1000-1500 jest do przyjęcia ale sam rozrząd za 2000 plus reszta już tak różowo nie wygląda a znajdź jeszcze mechanika co nie spier....oli
Ricardus - Sro Mar 23, 2016 14:07
sknerko napisał/a: | Ricardus napisał/a: | Rozrząd to po zakupie powinno się zawsze wymienić jako pakiet startowy. | wiesz pakiet startowy w cenie 1000-1500 jest do przyjęcia ale sam rozrząd za 2000 plus reszta już tak różowo nie wygląda a znajdź jeszcze mechanika co nie spier....oli |
To jest powód do zbicia ceny, zresztą w v6 zaniedbania w tym temacie mogą kosztować więcej niż podane przez ciebie kwoty i decydując się na taki motor trzeba to mieć za uszami.
sknerko - Sro Mar 23, 2016 14:58
kupując auto mieliśmy i dlatego mimo że zapewniał że zrobił, to i tak wymieniliśmy a tym bardziej że jak mu zadałem parę szczegółowych pytań to nie bardzo wiedział co powiedzieć, a robiąc rozrząd wiedzieć to powinien
AnioleK1 - Czw Mar 24, 2016 00:11
Ricardus napisał/a: | Poza tym od przedsiębiorcy można coś czasami wyegzekwować po zakupie, a od osoby indywidualnej można raczej zapomnieć. |
Chciałbym zobaczyć jak egzekwujesz coś od Handlarza, żaden sąd nie obciąży takiego sprzedawcy winą ponieważ: samochód ma np 13 lat spory przebieg może w każdej chwili coś w nim wyskoczyć, po za ty handlarze zazwyczaj zaniżają wartość zakupu wymyślając jakąś bajeczkę, a kupujący się godzą, wpisuje kilka tys mniej. Chcesz coś egzekwować na umowie jest zaniżona kwota, chcesz to gdzieś zgłosić ? sam podpisując umowę oszukałeś skarbówkę.
W naszym kraju 90% osób jak widzi przebieg powyżej 200tys omijają auto szukając " okazji " a ta ich okazja to zakup samochodu od handlarza który kupił samochodu od Turka albo po dzwonie podczas powrotu do kraju obowiązkowo zaliczył punkt korekty liczników cofnie z 50-120 tys poprawi do sprzedaży samochód, może poprawi to za duże słowo zamaskuje będzie odpowiednie i sprzeda w okazyjnej cenie potencjalnemu Kowalskiemu który będzie zadowolony do czasy gdy zaczną wychodzić wszystkie niedoskonałości. Na forach prawnych jest masę ludzi którzy opisują jak zostali " oszukani " szukając swojej okazji w domu otwierają się oczy.
Oczywiście może się zdarzyć że ktoś zostawi samochód w rozliczenie i fajnym stanie, ale myślę że takie auta się cenią, chcąc zakupić coś wartego uwagi od prywatnej osoby na zachodzie te ceny są porównywalne z naszymi lub nawet wyższe, ale kupując auto dla siebie z pewną historią nie odwijane z latarni składane z kilku warto wydać trochę więcej by później cieszyć się z jazdy a nie odwiedzania, kolejnego warsztatu, martwiąc się czy coś jeszcze nie wyskoczy w naszej "okazji ".
Szukaj czegoś na spokojnie, śledź polskie oraz zagraniczne portale może trafi się akurat coś wartego uwagi, gonić ogrom kilometrów po auto którego nie jesteś do końca pewny moim zdaniem mija się z celem, sam swojego samochodu szukałem 9 miesięcy, pewnie niektórym wyda się to śmieszne, ale w dzisiejszych czasach ciężko kupić coś uczciwego do jazdy.
SeniorA - Czw Mar 24, 2016 20:32
georgekaskader napisał/a: | Jak to jest z automatem, przy jakich obrotach powinien zmieniać biegi przy spokojnej jeździe | przy spokojnej jeździe (płynne przyspieszanie), w sprawnej skrzyni, każda zmiana powinna być przy tych samych obrotach , około 2200 i bez żadnych szarpnięć .
georgekaskader - Pią Mar 25, 2016 07:01
Przeglądam dużo zagranicznych portali, w Belgii, Holandii, Niemczech, Szwajcarii, Czech i Słowacji. I może zagranicą by coś wybrał do tych 12-14tys, ale do tego dochodzi cło oraz podatek o wartości. W przypadku 2.5 silnika jest to ponad 18%... Także to już wcale nie wychodzi tak kolorowo. Na dodatek od osób prywatnych nie moge znależć nic porządnie wyposażonego no i roczniki to maks do 2002 jeśli już jakieś wyposażenie ma. Tylko jak wpomniał AdaskoC, to jakoś nie widzę tych laleczek do 14K poliftów . Moze już wszystkie zostały wykupione przez forumowiczów . Widzę, że to będzie katorga znależć samochód, który pojeżdzi około 8 lat bo takie jest założenie. I teraz mam pytanie, czy ktoś z forum zajmuje się sprowadzaniem 75? Jeżeli tak, to czy mogę po prosić o kontakt.
[ Dodano: Pią Mar 25, 2016 07:01 ]
AAA cena szejka 10400! za 9 by oddał
AnioleK1 - Pią Mar 25, 2016 09:57
Słyszałem że przy samochodach 2.0+ oddają auto rzeczoznawcy który zaniża wartość pisząc że jest uszkodzone... ale jak to dokładnie wygląda, jaki jest koszt takiej opinii nie wiem.
AdaskoC - Pią Mar 25, 2016 17:38
AnioleK1, opinia rzeczoznawcy to 500zl i nie wiele Ci to da. Przerabiałem temat dziesiątki razy jak to mówią płacz i płać...
Ale każdy kto sprowadza ma swoje sposoby żeby dużo akcyzy nie płacić
AnioleK1 - Pią Mar 25, 2016 20:38
Ciężko bez znajomości coś załatwić, znajomi ściągają samochody z wyższej półki dla komisów na ich zlecenie, i tylko na opinii rzeczoznawcy jadą, wypisują ze uszkodzone silniki auto powypadkowe zdekompletowane itd... a tam naprawdę silnik jest sprawny ew powypadkowe. Nie wiem jak się to odbywa nie wnikałem, kilku letnie auta a takie szroty z ogromem km, powypadkowe, aby nie wykryć miernikami ( podobno wspawują całe elementy z poszyciem ). A samochody trafiają do polskich komisów, wszyscy się znają z lawety do rzeczoznawca, korekta liczniku, blacharz lakiernik potem na komis i tak powstaje ideał od Niemca.
Sorki że odbiegam od tematu.
Ricardus - Sob Mar 26, 2016 07:13
Hurtowo rzeczoznawca kosztuje dużo mniej niż 500zł
AdaskoC - Sob Mar 26, 2016 08:35
Ale kolega sobie chce jedno auto przyprowadzić a nie dwadzieścia. Ja wiem ile kosztuje rzeczoznawca który dla konkretnej firmy pracuje. Swoja drogą takie osoby powinny mieć zakaz wykonywania zawodu, za działanie na szkodę państwa.
pawelyoy - Sob Mar 26, 2016 13:56
georgekaskader byłeś może i oglądałeś to auto ? Mój ford cougar już nawet na złom się nie nadaje i jestem aktualnie w poszukiwaniu czegoś nowego a auto w promocyjnej cenie 10 800 zł
georgekaskader - Sro Mar 30, 2016 22:31
pawelyoy, nie byłem oglądać z tego względu, że jestem przed ślubem i mam trochę załatwiania spraw plus w pracy sporo światłowodów kładziemy i kończę o 19. Od 8 maja zaczynam jeździć z kasą w ręku. Jak pojedziesz to zwróć uwagę na tą poduszkę boczną. Na dodatek to nie jest full opcja co mozesz zaznaczyć chłopu. MOże za tydzień będzie za 9tys do oddania.
[ Dodano: Sro Mar 30, 2016 23:31 ]
Panowie a co sądzicie o tym:
http://allegro.pl/show_it...2397#cd92f16359
Wiem drogi i długo już stoi ale to chyba ze względu na cenę ponieważ nic nie opuszczają. Niby osoba prywatna i całkiem dobrze wyposażona. Gaz jest, zna może ktoś to auto??
Dominoz - Sro Mar 30, 2016 22:35
Co on na tym bagażniku???
Wygląda jak coś na rowery...
Cena kosmiczna- nie ma co się dziwić, że stoi już długo.
longer86 - Sro Mar 30, 2016 22:46
Dominoz, to na bagażniku to oryginalne wyposażenie opcjonalne na walizkę
Dominoz - Sro Mar 30, 2016 22:48
longer86 napisał/a: | Dominoz, to na bagażniku to oryginalne wyposażenie opcjonalne na walizkę |
Coś strasznego...
Jak można tak auto oszpecić.
georgekaskader - Sro Mar 30, 2016 23:04
Też myślałem, że to uchwyt na rowery , kto wozi walizkę na zewn. samochodu... To nie lotnisko, ktoś coś więcej podpowie???
longer86 - Sro Mar 30, 2016 23:18
Chyba chcieli nawiązać do stylu starych kabrioletów gdzie umozliwialo to przewiezienie bagażu .
Pomyśl nietrafiony aczkolwiek fakt ze walizkę więcej można zabrać: http://www.my75.de/Boot_Rack_2_640.jpg
Vigoslaw - Czw Mar 31, 2016 07:14
georgekaskader,
Co do Ceny, to lekka kalkulacja...
Przyjmijmy, ze kupujemy sprawny samochód polift = 13 tyś zł
Do tego dokładamy gaz ok 3 k mamy 16 k czyli musisz 2k stargować
Wyposażenie jak na polift nawet spoko, do tego bedziesz miał pierwszy w klubie bagażnik na bagażniku
Pozdrawiam,
Vig
georgekaskader - Czw Mar 31, 2016 22:26
Heh, to by mi pasowało bo bym się nie musiał bawić już z gazem ale nie wiadomo co tam siedzi. Jutro przedzwonię do gościa i popytam o to i owo zobaczymy co powie. Szkoda, że nikt go nie zna z forum... . Ułatwiło by to komunikacje. Coś wam przychodzi do głowy o co w szczególności wypytać?
Dominoz - Czw Mar 31, 2016 22:30
georgekaskader, jeśli zdecydujesz się na oględziny, to napisz np. do kolegi AdaskoC, który za zwrot kosztów paliwa z Ciechanowa do Warszawy, obejrzy z Tobą tego R75.
georgekaskader - Pon Kwi 25, 2016 21:39
Tak miałem zrobić , tyle, że samochód do obejrzenia pod Częstochową...
[ Dodano: Pon Kwi 25, 2016 22:39 ]
http://allegro.pl/rover-7...6151978621.html
Perełka od Handlarza, pomimo źle spasowanego zderzaka to jest piękny.
Dominoz - Pon Kwi 25, 2016 21:49
Wyczuwam photoshopa na tych zdjęciach
I do tego cena...
I do tego Płock...
georgekaskader - Wto Kwi 26, 2016 06:02
No samo zagłębie dobrych samochodów
Vigoslaw - Wto Kwi 26, 2016 06:20
georgekaskader,
Bardzo ładny i dobrze wyposażony, ale strasznie rzucają się w oczy te drzwi kierowcy w innym odcieniu...
Cena z górnej półki, wiec oczekiwałbym wręcz perfekcji
Pozdrawiam,
Vig
georgekaskader - Wto Kwi 26, 2016 07:15
Niestety mam budżet ustawiony na 17 tys z gazem i rozrządem. Także jest zdecydowanie za drogi ale fakt wyposażenie chyba full poza skórzaną gałką zmiany biegów.
rafalmis1 - Wto Kwi 26, 2016 10:02
zmienianą miał szybę, wdać po źle wklejonym czujniku na szybie
georgekaskader - Wto Kwi 26, 2016 20:24
Jak wy to widzicie
AdaskoC - Wto Kwi 26, 2016 21:55
Zboczenie zawodowe
georgekaskader - Pon Maj 09, 2016 10:16
A więc tak, złoty R75 z Poznania jak dla mnie odpada ponieważ ubywa pł. chłodniczego. Własciciel mi sam o tym powiedział i powiedział, ze jego mechanik mówi że to pompa wody jest do zrobienia(Nie wymieniał rozrzadu). Jeżdzi tym od Czerwca 2015 tylko miasto i trochę za drogo go wychodzi jazda po mieście na samej benzynie.
Jadę oglądać 2 sztuki dzisiaj:
http://olx.pl/oferta/rove...html#0a1d91b47a
oraz tego:
http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6ylyM9.html
Ten z Warszawy był przerysowany zresztą widać na zdjęciach, podobno zostało to już zrobione, w zawieszeniu do wymiany są 2x wachacz na co jest upust z tej ceny.
Z relacjonuje wyjazd po powrocie, może przywiozę w końcu dla "już" Żony jakiś fajny nowy nabytek.
Pozdrawiam
rafalmis1 - Pon Maj 09, 2016 10:50
Ten pierwszy nie ma tempomatu
Dominoz - Pon Maj 09, 2016 11:03
Ten pierwszy: co to jest za moc 176KM?
Jakaś mapa, czy co?
georgekaskader napisał/a: | A więc tak, złoty R75 z Poznania jak dla mnie odpada ponieważ ubywa pł. chłodniczego. |
Ten złoty stoi na moim osiedlu- codziennie go mijam na parkingu
prebenny - Pon Maj 09, 2016 12:09
Dominoz 2.5v6 w Roverach wg strony klubowej miały 177 koni.
georgekaskader - Wto Maj 10, 2016 01:32
A więc tak Pół Polski zwiedziłem i niestety Muszę poczekać. Dla ciekawych, ten z Nowego Dworu ma nastepujące wady:
Tylne nadkola kit, przedni prawy kit, silnik delikatnie się poci, boczek od strony kierowcy całkowicie odstaje i sobie dynda luzem. W środku jako tako skóra w dobre kondycji. Do wymiany 2 wahacze i to słychać, skrzynia delikatnie szarpie. Ogólnie stan wizualny, dostateczny.
Natomiast ten z pod Hełmna to po prostu porażka... Przez telefon wszystko pięknie stan idealny ale (i to już powinna mi się zapalic czerwona lampka i mi się zapaliła ale ją z ignorowałem) Facet nie wymieniał przez 4 lata oleju... Zrobił nim nie całe 4 tys. kilometrów. Podobno do 5 lat syntetyk może być nie wymieniany o ile nie osiągnął przebiegu.Teraz tak blacharka dała by się przeżyć aczkolwiek lewy przedni słupek ma nalot rdzy. Przedni błotnik kit,zderzak żle spasowany(facet zahaczył o płot o czym nie raczył wspomnieć) Lewe tylne drzwi były stuknięte pod listwą chromowaną kit. W bagażniku pod kołem zapasowym ok. 3 litry Wody ! Minimalny stan oleju i silnik sie pocił. Skrzynia szarpała mocniej niż ten z Nowego dworu, hamulce mega słabe silnik bez mocy. COś pukało chyba jeszcze no i przyciski i plastiki w słabym stanie. Oszukał i tyle... Zrobiłem 800 km dla przyjemności.
Jutro jadę obejrzeć 2 sztuki do Radomia aczkolwiek to już chyba tylko aby się przejechać bo samochodów z Radomia się podobno nie kupuje.
tego:
http://moto.gratka.pl/tre...fb08fb8ac2567,1
oraz tego:
http://moto.gratka.pl/tre...fb08fb8ac2567,1
Co do tego exlusive to wiem że ktoś go oglądał aczkolwiek poza pierdołami to nie wiem jak stan techniczny się miał. Ktoś coś podpowie???
SeniorA - Pią Maj 13, 2016 15:13
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=101085
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 06:10
Darowałem sobie tego z Radomia, nie można nawet na ulice tym wyjechać chyba że jesteś zdecydowany.
Rozmawiałem z chłopakiem, który go oglądał i jest tego samego zdania.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Maj 20, 2016 07:10 ]
http://otomoto.pl/oferta/...6-ID6yo9Rh.html
Co Panowie myślicie o tym egzemplarzu? Czy taki środek występował oryginalnie lub w versji coneser?
Z racji tego że do poznania daleko mam a drodzy koledzy z forum nie koniecznie chcą się podjąć sprawdzenia samochodu, które stoi w tej samej miejscowośći. Spróbuje sprawdzić po VINie dane dotyczące przebiegu i tak taniej niż jechać 800km.
Pozdrawiam Tomek
rafalmis1 - Pią Maj 20, 2016 11:04
Gaz nie jest prawidłowo zainstalowany,ale zawsze możesz poprawić
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 13:47
Możesz rozwinąć myśl jesli chodzi o gaz? Oglądałeś go może?
Dominoz - Pią Maj 20, 2016 13:49
Strasznie dziwna ta instalacja...
I jak można tak korek na zderzaku zrobić w takim aucie. Nie można było schować we wlewie paliwa...?
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 14:25
To też mi się to nie podoba niestety, ale rocznik mnie przyciąga. Przebieg raczej też może być kręcony. Zdjęcia, super jakość ech nie znajdę tego rowera. Przy okazji R75 z Pisza za 14 700 co jest wystawiona to złom. Byłem i nie kupiłem, silnik z zewnątrz chodzi pięknie co fakt, ale w środku jest głośno przy 100-120 coś huczy. Skrzyni lubi szarpać a hamulce słabe jak nie wiem. Zewnątrz już go korozja zjada a gość go odda nawet za 8 tys. Połowa wystawionej ceny. Miernikiem znalazłem 3 miejsca z szpachlą. Tylny prawy błotnik przy lampie (10x15cm), drzwi kierowcy(30x5cm), oraz prawy przedni błotnik też kawałkiem był szpachlowany. Samochód z 2 stron 2x lakier. Pomimo tego słabe to wygląda jak się człowiek bliżej przyjrzy. Nadkola łapie rdza już ale są bez szpachly.
Link do ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/rove...html#43696e5ae3
Dominoz - Pią Maj 20, 2016 14:33
A w Witkowie nie ma przypadkiem jakiegoś "Roverowca", który części sprzedaje?
Coś mi się kojarzy, że prebenny mówił...
Może on by go obejrzał?
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 14:53
Dominoz już miałeś mi oglądać samochód pod Poznaniem razem z longer86 i nic z tego nie wyszło. Nie będę się nikomu narzucać, jak ktoś nie ma czasu to go nie i już aczkolwiek longer po deklaracji mógł chociaż napisać, że nie da rady i tyle. Ludzka sprawa także nie chce już nikogo fatygować. Ciekawy mnie jedynie czy taka tapicerka oraz deska rozdzielcza jest originalna czy to jest jakiś składak. Z tego co widziałem to tylko MG podobnie wyglądałý i nie było 2.5 l v MG z automatem.
Pozdrawiam
Vigoslaw - Pią Maj 20, 2016 15:46
Ten środek występował w 75
AdaskoC miał taki
Pozdrawiam,
Vig
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 16:10
Dzięki Vigoslaw za info właśnie to chciałem wiedzieć. Jadę w takim razie jutro po niego. Dam znać czy złom czy kupiliśmy .
Pozdrawiam
rafalmis1 - Pią Maj 20, 2016 16:36
georgekaskader napisał/a: | Możesz rozwinąć myśl jesli chodzi o gaz? Oglądałeś go może? |
chodzi o to, że wtryski gazowe są wkręcone w kolektor plastikowy, a powinny być niże, sporo niżej, obok wtrysków benzyny, może to powodować wadliwą prace na gazie
prebenny - Pią Maj 20, 2016 19:57
Dominoz w Witkowie jest szrot z częściami do 75/ZT
Ja do oglądania na razie się nie piszę, bo po prostu nie mam czasu. Nowa praca, naprawa Rovera, zlot, zaraz sesja...
georgekaskader - Pią Maj 20, 2016 22:39
Niestety nie zdążyłem pojechać, gość sprzedał go. Szukam dalej, a kurde tak mi się podobał ten środek...
|
|