|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Wycieki z maglownicy, wymiana uszczelnienia
keda - Pią Mar 18, 2016 21:48 Temat postu: [R75] Wycieki z maglownicy, wymiana uszczelnienia Witam
Mam problem z wyciekami z maglownicy, zacząłem od wymiany węża wspomagania idącego od pompy wspomagania do maglownicy ale wycieki dalej są, znalazłem w katalogu jednej z hurtowni zestaw uszczelniający układ kierowniczy do rovera 75, link tutaj http://e-katalog.intercar...rowniczego.html
i tutaj sie pojawia pytanie, czy takie uszczelnienie można wymienić w domowych warunkach? Czy trzeba mieć jakiś specjalny sprzęt?
Pozdrawiam
christopher7 - Sob Mar 19, 2016 09:07
keda, Jak sprawa pilna to poszukałbym jakiegoś dobrego warsztatu w pobliżu. Wszystko da się zrobić w domowych warunkach jak masz garaż/kanał/podnośnik/narzędzia. Jak nie masz to wstrzymałbym się do wiosny. Szkoda zdrowia na leżenie pod wozem w tych temperaturach.
keda - Sob Mar 19, 2016 18:31
tak mam dwa garaże z kanałami, wszelkie narzędzia od kluczy oczkowych po nasadowe, dwa pneumatyki, śrubokręty, ściągacze wszelkiego rodzaju itd (Tata mój za dawnych lat lubiał kupować takie rzeczy na giełdach czy wtorkowych "rynkach") i teraz się to przydaje
Czyli rozumiem że wymiana uszczelnienia w maglu to nie problem? Bo tego akurat jeszcze nie robiłem.
Pozdrawiam
christopher7 - Sob Mar 19, 2016 21:02 Temat postu: [R75] Wycieki z maglownicy, wymiana uszczelnienia Masz luzy czy tylko cieknie ?
keda - Nie Mar 20, 2016 09:36
raczej tylko cieknie bo nie słyszę żadnych dźwięków przy skręcaniu albo coś tylko tak jakby coś ocierało (dźwięk podobny jakbyś suwał krzesło po podłodze) Jest on bardzo krótki i zdarza się raz na jakiś czas
No i to wspomaganie chodzi jakby chciało a nie mogło.
|
|