|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]Demontaż światła w kabinie
polonia33 - Pią Kwi 15, 2016 16:13 Temat postu: [R75]Demontaż światła w kabinie Witam wszystkich,
Potrzebuję informacji jak bez jakiegokolwiek uszkodzenia ściągnąć obudowy świateł na podsufitce. Będę na dniach zmieniał podsufitkę, i jedyną informację jaką znalazłem na temat demontażu tych świateł to że, przednie światło trzyma się na 2ch śrubach,a na tylne trzeba uważać by nie połamać, i tyle...Moje pierwsze pytanie jest takie gdzie są wspomniane 2 śruby? pod przyciskami świateł czy gdzieś indziej? i co z tym tylnim? trzyma się na jakiś zaczepach?i jak je zdemontować?
longer86 - Pią Kwi 15, 2016 16:57
Lampka przednia. W plastiku tym przezroczystym jak obejrzysz jego obrzeże znajdziesz miejsce w który płaskim śrubokrętem podważysz element. I tam bez problemu dostrzeżesz 2 śruby wkręcone lekko po skosie, następnie lampkę podważasz od strony środka samochodu i wysuwasz w tył.
Tylna lampka, wloz jakis plaski śrubokręt pomiędzy lampkę a podsufitkę, wsun od strony przodu auta. Musi wyskoczyć , sa takie klipsy metalowe na wcisk, następnie wysuwasz lampkę w przód. Zaczepy których masz nie połamać znajdują sie z tylu lampki.
polonia33 - Pią Kwi 15, 2016 17:01
No i tyle w temacie;) dzięki bardzo
longer86 - Pią Kwi 15, 2016 17:32
Zmieniasz podsufitkę na cos swojego czy po prostu na inna używaną?
christopher7 - Pią Kwi 15, 2016 18:36
polonia33, Jak masz w planach dołożenie podświetlenia nóg lub oświetlenie w drzwiach zsynchronizowane z otwieraniem drzwi/lampką podsufitki, to warto przy okazji demontażu lampki/podsufitki dołożyć od razu brakującą instalację. Zaoszczędzi się trochę czasu i pracy w przyszłości
polonia33 - Pon Maj 02, 2016 06:31
Moja obecną podsufitkę załatwiłem zaraz po zakupie chcą ją wyczyścić( podejrzewam że było za dużo wody lub spray do czyszczenia tapicerki rozpuścił klej podsufitki). Zakupiłem używaną w bardzo dobrym stanie i w majówkę będę się z nią męczył...
[ Dodano: Sob Kwi 30, 2016 22:43 ]
a dorzucać nic nie będę, ponieważ mam jeden dzień na zabawę i nie wiem jak to pójdzie...chodź fajnie by było mieć podświetlenie drzwi...
[ Dodano: Pon Maj 02, 2016 07:31 ]
wymieniona przez przednie drzwi,i przynajmniej jeden fotel trzeba wywalić drugi pochylić max do kanapy... ale najgorsze było klejenie kabli na podsufitce, poleciały wiązanki przy tym...;)
longer86 - Pon Maj 02, 2016 09:53
Wyciągnięcie podsufitki nie wymaga wyciągania foteli
AdaskoC - Pon Maj 02, 2016 17:13
longer86 napisał/a: | Wyciągnięcie podsufitki nie wymaga wyciągania foteli
|
Tu zależy jak się do tego podejdzie, ogólnie to nie trzeba, ale niektórym osobom za żadne cudy nie udaje się tak wymanewrować, by nie wyciągać fotela/foteli
polonia33 - Pon Maj 02, 2016 19:10
dokładnie, czytałem że przez tylne można wyciągnąć, ale za chiny nie mogłem wymanewrować nią tak żeby ją w ten sposób wyciągnąć, i z fotelem jest podobnie, jednemu się uda a drugi będzie się męczył...wyciągnięty fotel na pewno ułatwi zadanie...
longer86 - Pon Maj 02, 2016 21:42
Wystarczy cofnąć oba fotele w tył wyciągnąć zagłówki i położyć oparcia... Przy takiej konfiguracji jedynie przeszkadza odrobine konsola środkowa w okolicach drążka zmiany biegów
|
|