|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] - amortyzatory od S-Part - made in UK?
R75 - Nie Kwi 17, 2016 23:25 Temat postu: [R75] - amortyzatory od S-Part - made in UK? hej,
czy ktoś może coś więcej powiedzieć o amortyzatorach które dostępne sa tutaj:
http://allegro.pl/rover-7...5404521901.html
http://allegro.pl/rover-7...5138280375.html
Pan który sprzedaje mówi tylko tyle:
- obecnie najwyższa polka dla Rovera
- nie jest to SAIC
- gwarancja 12 mies
- nie maja logo mg rover
podobno produkowane w UK
1. czy ktoś wie kto jest producentem (jakaś firma w końcu to robi)?
2. czy ma ktoś foty jak to wygląda?
3. czy to któreś z tych
stelman - Pon Kwi 18, 2016 00:28
Z tego co mi mowil pan z sparts przez telefon kiedy pytaleem o pochodzenie ich to mowil ze sa z chin
MokraWoda - Pon Kwi 18, 2016 06:43
Ja je zakładałem w piątek na tył (pierwsze zdjęcie), na tej białej nalepce pisało o ile się nie mylę Made in GB. No i coś tam jeszcze było napisane ale się nie przyglądałem, jak będę miał chwilę to mogę zrobić zdjęcie.
christopher7 - Pon Kwi 18, 2016 07:40
Nie widać żadnych oznaczeń...
Nie jest to przypadkiem jakaś "China International"?
sknerko - Pon Kwi 18, 2016 11:41
zakładałem tylne i opisane Made in GB i napis Rover, przednich nie widziałem ale któryś z kolegów zakładał i o ile pamiętam też pisał że z GB
prebenny - Pon Kwi 18, 2016 11:51
sknerko chyba zależy jakie. Jak do siebie szukałem to na allegro s-parts albo landroverowy się 'chwalił', że mają ori OEM a nie chińskie MG.
sknerko - Pon Kwi 18, 2016 11:56
No przecież mówię że tylne z S-parts zakładałem i były z opisem Rover i made in GB, w zeszłym roku na jesień to było.
MokraWoda - Pon Kwi 18, 2016 14:51
Potwierdzam to co pisał sknerko. U mnie to samo, zakładane w piątek.
R75 - Pon Kwi 18, 2016 14:53
dzięki za podpowiedzi, pewno zamówię, jak dostane to wrzucę foty
wellman - Pon Kwi 18, 2016 19:26
Też mam amortyzatory OE od S-part na tył. Będzie już za chwilę rok i jakieś 25kkm, komfort jak na oryginalnych.
Z resztą - co już pisałem kilka razy - wyglądają dokładnie identycznie jak oryginalne. Mają nawet identyczne to ucho mocowania, co w KYB (te miałem - dno) i Monroe (te tylko oglądałem) jest inne trochę.
R75 - Sob Cze 04, 2016 18:31
tylne maja kod kreskowy, przód nie, mam tylko nadzieje ze poniższe amortyzatory są warte tej ceny
[ Dodano: Sob Cze 04, 2016 19:31 ]
założyłem amory, stało się to czego się nie spodziewałem - auto poszło nieznacznie w gore (mój był fabryczne obniżony o -3cm)
zawsze myślałem ze tylko sprężyny maja wpływ na wysokość auta, ale jak widać nie tylko....
jeździ się lepiej niż wcześniej, auto jest teraz jeszcze sztywniejsze (to raczej wynika z tego ze mam sprężyny H&R), nie odczuwam ze "ucieka" na boki po przejechaniu przez tory, studzienki
jetem zadowolony, ale bardzo chciałem zachować fabryczna wysokość, nie do końca chyba się to udało, albo to tylko złudzenie....
wydaje się ze lepszym wyborem byłyby amory mg zt, jednak nowe tylko w UK i drogie, tutaj kupiłem cztery a w UK miałbym tylko przód w tej cenie
|
|