|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [75] MG 75
brzoza224 - Sob Kwi 23, 2016 11:19 Temat postu: [75] MG 75 Witam - mam problem - kolejny niestety - nie mam świateł wstecznych i nie działają czujniki parkowania, bezpiecznika nie sprawdzalem jeszcze.
longer86 - Sob Kwi 23, 2016 11:53
Jesli nie masz świateł. Wstecznych to na 99% czujnik w skrzyni, a co za tym idzie skąd czujniki maja wiedzieć ze masz wsteczny jesli swiatlo sie nie załącza...
sknerko - Sob Kwi 23, 2016 11:59
Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento.
Mimi - Sob Kwi 23, 2016 12:29
Wypnij wtyczkę od czujnika, wsadź drucik jak się zapalą wsteczne to czujnik do wymiany, wymieniałem ostatnio u siebie, koszt 18zł w inter cars'ie.
brzoza224 - Sob Kwi 23, 2016 12:49
sknerko napisał/a: | Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento. |
wymyłem go wypsikałem specyfikami od elektryki i dalej nic - był w oleju to fakt ale moze z czasem mu przejdzie
Mimi napisał/a: | Wypnij wtyczkę od czujnika, wsadź drucik jak się zapalą wsteczne to czujnik do wymiany, wymieniałem ostatnio u siebie, koszt 18zł w inter cars'ie. |
psuje sie to co jest w skrzyni czy ten kabelek co od niego idzie? z drucikami spróbuje ale to nie dzis bo mam dzien napięty jak baranie jaja
Bartina - Sob Kwi 23, 2016 13:34
Witaj z dwa tygodnie temu to przerabialem. Wyjalem wtyczke z czujnika, psiknalem specyfikiem. I najwazniejsze kable przy swiatlach sa luzno pmocowane wystarczy czasami poruszac nimi ,i z glowy.
Wyjmij wtyczke zasilania czujnika, psiknij specyfikiem w te miejsca ,podlacz na nowo i poruszaj kablami ,przy tylych lampach
sknerko - Sob Kwi 23, 2016 13:39
no z moich rozmów z znajomymi wynika że najczęściej przestaje przewodzić przełącznik wkręcony w skrzynię. trzeba go wykręcić i rozruszać. Ja też tak miałem
brzoza224 - Sob Kwi 23, 2016 14:23
musze doczytac jak wyjac swiatła
Bartina - Sob Kwi 23, 2016 14:30
Nie musisz wyjmowac świateł. Odchyl tylko obicie w baganizku i poruszaj kablami moze zalaczy ,ewentualnie wyciagnij wtyczkę i tez psiknij.
Mozesz przy okazji odrazu posprawdzac sobie zarowki, moze niektore koncza żywot
longer86 - Sob Kwi 23, 2016 18:50
Moderator longer86 informuje
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Moj czujnik zalicza swiatla kiedy dodaje gazu cofając... Kilka razy go dokrecalem... Nie wiem co go boli
|
|