|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 45 - proszę o opinie.
Excalibue - Pon Maj 09, 2016 19:23 Temat postu: Rover 45 - proszę o opinie. Witam.
Poszukuje Rovera 45, koniecznie w Dieslu i nadwoziu Sedan.
Posiadamy jedną 45 w rodzinie w Dieslu i przez 8 lat nic szczególnego się z nim nie działo.
Miałem także niedługi czas 45 w benzynie + gaz, niestety brat mi ją rozwalił, ale szczerze mówiąc dużo przyjemniej jeździło się Dieslem.
Zastanawiałem się nad samochodem jednego z forumowiczów ( Alexi ) jednak drugi kierowca nie wypalił, odległość spora ( prawie 800km w jedną strone ), no i w ostatnim rozrachunku podniesiona cena za samochód zmusiła mnie do zrezygnowania z tej opcji.
To co wpadło mi w oko, może ktoś oglądał, bądź mógł się wypowiedzieć na temat tego egzemplarza:
http://olx.pl/oferta/rove...8cde16;promoted
Ogólnie z opisu nic nie wynika, facet z tego co widzę zajmuje się koloryzowaniem opisów więc nie wiadomo czego się spodziewać.
Za zewnątrz bardzo ładnie się prezentuje.
Przebieg "duży" w stosunku do tego co widnieje w resztach ogłoszeń, jednak mam świadomość, że egzemplarze z przedziału 180-220tyś km trzeba brać z przymrużeniem oka.
Pozdrawiam.
bociannielot - Wto Maj 10, 2016 13:52
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=14624 popraw temat zgodnie z regulaminem dostępnym pod tym linkiem poza tym rozmawiałem kiedyś z właścicielem ale nie o jego aucie, wiem że ma nowe (no już kilki letnie) turbo i pare innych rzeczy powymieniane, np zawieszenie ma obniżone choc może przy tych oponach na zdjęciu (ale balon O_O) tego zbytnio nie widac . Ogólnie jak z każdym autem nie ważne czy forumowe czy nie, nic nie zastąpi porządnych organoleptycznych oględzin
Excalibue - Wto Maj 17, 2016 13:21
Jestem w trakcie dalszych poszukiwań.
Na główny cel powraca ponownie samochód Alexiego.
Gdyby to była bliższa odległość nawet bym się nie zastanawiał, tylko wsiadł i pojechał.
Mój mechanik rozmawiał ze sprzedającym, facet wydawał się szczery, jednak nic nie zastąpi opinii osoby trzeciej.
http://otomoto.pl/oferta/...m-ID6ymZi1.html
Alexi - Nie Maj 22, 2016 13:25
Brzydki, zły, szczery tak naprawdę osobiście z forum chyba nikt poza mielonym i pelsonem nie jeździł moim autem chyba, że jest ktoś z Koszalina kto w Twoim imieniu by do mnie podjechał auto opatrzył
Excalibue - Nie Maj 22, 2016 17:39
Dobra, raz się żyje.
W Czwartek wypada święto, więc myślę, że z rańca bylibyśmy w Koszalinie i mam nadzieje, że przejmę pałeczkę i zostanę nowym właścicielem : )
dzelo23 - Nie Maj 22, 2016 18:24
Kurde kawałek drogi
Jak już tyle km robisz to zachacz o zlot
sknerko - Nie Maj 22, 2016 18:36
No właśnie wracając roverkirm od razu na zlot, to jest dobry pomysł
Excalibue - Czw Maj 26, 2016 22:06
Właśnie wróciliśmy z prawie 1700km trasy, niewyspani, zmęczeni ale za to nie z pustymi rękoma : )
Stałem się nowym właścicielem Rovera Alexiego, będzię to już trzecia 45 w rodzinie.
Ogólnie niech żałują Ci, którzy się zastanawiali
Nie jest bez wad, parę drobnych rzeczy jest do naprawienia, jednak w ogólnym rozrachunku samochód bardzo zadbany i widać, że od sympatyka marki ( ciężko było mu się z nim rozstać : ) )
W dodatku po kupnie dostałem szereg gratisów małych i dużych na dobry start.
Ogólnie zostawię go bez większych modyfikacji, na zamontowanie czekają już fotele z MG, oczywiście w tej lepszej wersji bez kratek po środku, dobry subwoofer do uzupełnienia przednich głośników, jednostka sterująca multimediami na bazie tabletu oraz proszą się 17" "szprychy" z MG ( przedliftowe ), do tego obniżonego zawieszenia.
No, może jeszcze dodam spojler na tylną klapę ten mniejszy ( nie parapet ) ze słabszych wersji silnikowych, by dodać nieco zadziorności tyłowi, który średnio pasuje do charakterystycznego przodu.
Aa, i koniecznie zmiana końcówki tłumnika, na prostą bo w tej postaci bardzo to średnio wygląda.
Żadnych wioch patentów, myślę, że tyle mu wystarczy.
Pozdrawiam i lecę do łóżka : )
Alexi - Pią Maj 27, 2016 22:01
Kurde jeszcze nie spłaciłem tego radia ! Ostatnia rata mi została ... Co do tłumika to diagnosta dureń się przyczepił i musiałem zmienić Koniecznie zrób zdjęcia jak już coś wymodzisz jestem ciekaw tego na co sam chyba nie miałem odwagi
|
|