|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [i] Kiedy można na podnośnik po wymianie szyby czołowej?
Caroline - Sro Cze 01, 2016 09:31 Temat postu: [i] Kiedy można na podnośnik po wymianie szyby czołowej? Witam wszystkich.
W poniedziałek około 16:00 wymieniono mi szybę czołową w samochodzie wraz z górną uszczelką.
Wszędzie szukałam informacji kiedy można bezpiecznie na podnośnik wziąć samochód, ale jest informacja tylko "kilka" dni po wymianie lepiej unikać tego.
Dzisiaj chciałam zrobić przegląd koło 13:00 i zastanawiam się czy po tych 45 h już można samochód wziąć spokojnie na podnośnik, czy lepiej jeszcze odczekać (w moim warsztacie można tylko w środy koło południa i czwartki to robić, bo wtedy przyjeżdża człowiek z DEKRA).
Nie wiem jakiego konkretnie kleju użyli do montażu szyby, ale musiałam odczekać kwadrans, żeby móc odjechać z warsztatu i kazali 1,5 h jeszcze zostawić taśmy przyklejone na górze, które miały chyba za zadanie trzymać uszczelkę. Wiem tylko, że był to jakiś szybki 15 min klej.
Szybę wstawiłam firmy nordglass od Hondy Civic z blendą (nowa).
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.
sTERYD - Sro Cze 01, 2016 10:41
Moderator sTERYD informuje
Caroline ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
|
|