|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620 SDI] Listwa na szybie przedniej, klimatyzacja
daniel18c - Czw Lip 14, 2016 22:49 Temat postu: [620 SDI] Listwa na szybie przedniej, klimatyzacja Witam was wszystkich, mam taki mały problem z listwami na szybie, widziałem że jest podobny temat tylko jednak chciałbym zapytać co tutaj da się zrobić czy w ogóle idzie coś zrobić. W moim Roverze od początku listwy ozdobne na czołowej szybie były tak jakby odczepione, ale te takie żółte zawiasy były chyba wyłamane (nie dało się przyczepić) w każdym razie ostatnimi czasy jechałem do Częstochwy i mi zwiało kawałek tej listwy, no ale w sumie już zabierałem się od dawna do wymiany tych listew także nawet lepiej Kwestia tego co tutaj zrobić czy to trzeba zdemontować te zaciski czy jak? Ma ktoś takie listwy czołowe? Zdjęcia załącze do postu.
http://imgur.com/a/Y3bAa
Druga sprawa - klimatyzacja, działa na krótko, a jak się podłączy normalnie to nie działa, tzn nie załącza się sprzęgiełko aby ruszyć kompresor, powiedzcie mi co tutaj można zrobić aby to zniwelować i żeby działało poprzez A/C, kontrolka się świeci przycisku, obroty wzrastają. Mechanik mówi żeby że trzeba całe te kable od kompresora do kokpitu przejrzeć, no ale czytałem że w sumie albo jakieś czujniki albo coś takiego, macie jakiś pomysł? Nie zamirzam się babrać w kabelkach od kokpitu, żebym to jeszcze miał czas na takie rzeczy..
Tematy pewnie są na forum i to dużo, jednak mój czas wolny jaki mam pozwala mi tylko postawić nowy temat, mam nadzieje że to nie problem i omówić tą syutację, abym mógł sobie sprawdzić w każdej chwili a nie szukać.
stamp - Sro Lip 20, 2016 22:55
Witam,
odnośnie klimatyzacji - podejrzewając dołożoną Dialvię - miałem podobną przypadłość.
U mnie winowajcą okazał się wysunięty przekaźnik.
Jeżeli masz klimatyzację tego typu - pod maską pod lewej stronie (patrząc od przodu autka) - po prawej stronie skrzynki bezpieczników powinna znajdować się plastikowa osłona o charakterystycznym kształcie - podnosząc ją do góry zobaczysz dwa przekaźniki - oczyść ich styki i umieść ponownie - powinno pomóc
Pozdrawiam.
|
|