Zobacz temat - [R75] Nie chce odpalić po ulewie...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Nie chce odpalić po ulewie...

Xcentriq87 - Nie Lip 17, 2016 10:16
Temat postu: [R75] Nie chce odpalić po ulewie...
Witam. Po ostatniej ulewie jaka nawiedziła woj. Pomorskie mój roverek nie chce odpalić... Zawsze odpalił od cykniecia a tym razem lipa. Rozrusznik kreci tak jak by chciał a nie mógł ( dwie sekundy kreci dwie nie i tak na przemian jakby coś blokowalo w silniku) dodam że rozrusznik jest po kapitalnej regeneracji. Sprawdzałem sterownik silnika- jest suchy. Na ktoś jakieś pomysły ?
j0zek - Nie Lip 17, 2016 10:19

masz kabel, którym podepniesz się do toafa?
MaReK - Nie Lip 17, 2016 10:40

Masz webasto, masz szyberdach, masz drożne odpływy?
Sprawdź czy nie ma wody pod wykładziną w rejonie lewej nogi kierowcy oraz prawej pasażera.

longer86 - Nie Lip 17, 2016 10:44

Moze być tez EWS... Możliwości jest sporo
MaReK - Nie Lip 17, 2016 10:47

Otóż to, luźna klema też może być :)
Wyschnie i odpali :D

Xcentriq87 - Nie Lip 17, 2016 11:06

Webasto mam odpływu drożne wody nigdzie nie widać. Kabla nie mam szyberdachu też nie mam. Przedtem silniczek chodził jak marzenie. Nie było żadnych problemów z odpalaniem
j0zek - Nie Lip 17, 2016 11:17

Xcentriq87 napisał/a:
Webasto mam odpływu drożne wody nigdzie nie widać. Kabla nie mam szyberdachu też nie mam. Przedtem silniczek chodził jak marzenie. Nie było żadnych problemów z odpalaniem

A pompa paliwa kręci jak próbujesz odpalić?

longer86 - Nie Lip 17, 2016 12:51

Ile masz paliwa w baku?
MaReK - Pon Lip 18, 2016 15:16

Bezpieczniki. Ostatnio kolega betjar miał problem taki, że przejechał przez tory tramwajowe i czujnik innercyjny się aktywował. Wystarczyło wcisnąć i pali jak złoto.

Ale to co opisujesz to może być problem pękniętego wału, lub obróconej panewki.
Skoro rozrusznik nie ma siły przekręcić... miałem tak samo kilka dni temu - wymieniłem silnik :) Do ostatniego żywota chodził i palił jak złoto ;)

Podłącz TOAF'a i zobacz co zalogował za błędy. Bo albo brakuje prądu i rozrusznik staje albo coś w silniku go blokuje.