Zobacz temat - [R45] Samochód nie chce odpalić

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Samochód nie chce odpalić

4forty_five5 - Sob Wrz 17, 2016 13:11
Temat postu: [R45] Samochód nie chce odpalić
Witam.
Dziś wynikł taki problem, że mój roverek nie chce odpalić...
Wczoraj wieczorem wrociłem do domu bylo mało benzyny (benzyna+lpg) odpalal i wrocilem na gazie po to jest.
Dzis rano chcialem go odpalić przed wyjazdem do dziewczyny i nic.... kręci kręci i nic..... poszedlem na stacje z banka paliwa wlalem ponad 5 l zeby cos zalapal, odpalil i nic.... nie wiem co to moze być... czy pompka nie podaje paliwa czy zapowietrzyl sie uklad czy jak
Pomocy

sknerko - Sob Wrz 17, 2016 13:23

Zatarłeś pompę paliwa bo jak nie ma beny a jedziesz na gazie to pompa i tak chodzi (bo musi) i bez paliwa się nie chłodzi w związku z czym się zaciera.
4forty_five5 - Nie Wrz 18, 2016 16:17

sknerko napisał/a:
Zatarłeś pompę paliwa bo jak nie ma beny a jedziesz na gazie to pompa i tak chodzi (bo musi) i bez paliwa się nie chłodzi w związku z czym się zaciera.

Pompka paliwa dziala, chodza pogloski ze albo za malo paliwa albo sie zapowietrzyl.... mam nadzieje ze mialem farta ze pompka jest cala

sknerko - Nie Wrz 18, 2016 16:51

z własnego doświadczenia ci powiem ze mimo ze ja słyszysz to ona nie działa tyle w temacie.
Żadna z tych pompek nie wytrzymuje dłużej jak 5 min bez paliwa potem wyje ale nie pompuje. W tym aucie majac LPG musisz mieć min. 5l paliwa. Rozbierałem i wymieniałem pompe 3 czy 4 razy nie pamiętam już

[ Dodano: Nie Wrz 18, 2016 17:51 ]
Co do zapowietrzenia to ja akurat wymieniałem pompke (wkład) i zamontowana była na sucho a do tego ściekło mi paliwo z całego układu, bardziej sie nie da zapowietrzyć układu i przy sprawnej pompie wystarczyło dwa razy przekręcić kluczyk zapalając kontrolki i zapalił od strzała

Remigiusz - Nie Wrz 18, 2016 16:56

Zawsze mozna zrobic pomiar cisnienia paliwa :D I bedzie jasne czy pompa jest ok czy nie.
4forty_five5 - Pon Wrz 19, 2016 20:44

Dzięki chłopaki za podpowiedzi i pomoc. Wielkie Dzieki ;)

Auto dzis naprawione u mechanika naprawiona pompka i kable zasilajace pompke sie przepalily :) odpala jak nalezy wkoncu ;)

Wiec mam nadzieje do zobaczenia na zlocie jesli bedziecie bo ja bym byl 1 raz :)

Pozdrawiam.