Zobacz temat - [220] czujnik temperatury paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [220] czujnik temperatury paliwa

maniek6600 - Sob Paź 15, 2016 12:45
Temat postu: [220] czujnik temperatury paliwa
Koledzy u narzeczonej pali się non stop kontrolka silnika.wymigałem więc błędy i wyszedł błąd czujnika temperqatury paliwa. Nie wiecie ile kosztuje wymiana? I 2 pytanie były tez błędy przepływomierza.Czy błąd przepływomierza zapala diodę usterki silnika czy raczej będzie to czujnik temperatury? A swoją drogą do czego służy ten czujnik? Auto odpala od strzała nie ma problemów z jego rozruchem.
Remigiusz - Sob Paź 15, 2016 15:17

Służy on głównie do obliczenia injection quantity oraz obliczeniu korekcji IQ ponieważ w różnych temp paliwo ma różną gęstość.

Czujnik około 50zl kosztuje i da się go samemu wymienić.

Przepływka nie powoduje lampki chyba że zwarcie zrobi (nie próbowałem tego nigdy).

maniek6600 - Sob Paź 15, 2016 17:29

Dziękuję kolego za fachową odpowiedz. A nie wiesz gdzie mogę zakupić ten czujnik?

Ups....Już znalazłem na alledrogo

Remigiusz - Sob Paź 15, 2016 18:20

maniek6600, Dokladnie allegro ale ja bym najpierw sprawdzil czy czasem nie jest winna wiazka kabli zanim czujnik sie kupi :) Wystarczy rezystancje zmierzyć.
maniek6600 - Nie Paź 16, 2016 00:19

ok zmierzę...A kolego mam prosbę....Byś mógł jaśniej wyjasnić do czego służy ten czujnik? Na co ma wpływ?
Remigiusz - Nie Paź 16, 2016 09:46

Pisałem wyżej do czego on służy. Bez niego przy normalnych temp skutków raczej żadnych nie będzie.