Zobacz temat - [R75] zmiana siedzeń na grzane

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] zmiana siedzeń na grzane

adas07072a - Pią Lis 04, 2016 19:29
Temat postu: [R75] zmiana siedzeń na grzane
Witam wszystkich. W związku z tym że mam uszkodzone siedzenie kierowcy ( jasna skóra ) mam możliwość kupienia podgrzewanych i tu pytanie czy wystarczy kupić przyciski grzania i podpiąć kostki czy czeka mnie jakaś przeróbka. Jest w ogóle instalacja. Do grzanych?
longer86 - Pią Lis 04, 2016 21:18

jak masz instalację to podpinasz przyciski i kostkę pod fotelem i działa, tam nie ma filozofii a jak by nie było to da się dorobić lub dokupić a grzane stołki to zawsze plus
wellman - Sob Lis 05, 2016 16:02

adas07072a, jesteś pewien, że Twoje skórzane fotele nie mają grzania? Pod fotelem, w tylnej części powinieneś mieć wolną wtyczkę na krótkim kabelku. Może być gdzieś sprytnie zatknięta.

U siebie też mam jasne skóry, a gdy kupiłem Rrr nie miał przycisków, ani nawet instalacji pod grzane stołki. Dokupiłem więc przyciski, a przewody przeciągnąłem sam. Działa! Jeden z bardziej użytecznych "bajerów". :-)

prebenny - Sob Lis 05, 2016 20:24

wellman w skórach to nawet nie bajer. Nie wyobrażam sobie skórzanych foteli bez podgrzewania, bo już :dupa: przymarza a co dopiero jak będzie minus ;)
wellman - Sob Lis 05, 2016 20:29

prebenny, fakt. Pamiętam moją radość, gdy odkryłem tam ten niepozorny kabelek i poczułem ciepło, gdy dla testu podłączyłem do niego drugi akumulator. :P

Nie pamiętam gdzie to czytałem, ale ktoś kiedyś napisał, że praktycznie wszystkie pełne skóry miały maty do grzania w sobie, tylko nie zawsze były podłączone.

adas07072a - Nie Lis 06, 2016 18:38

Mam jedną kostkę z dwoma kablami z żółtym i biało-czerwonym raczej to grzanie ale chyba nie mam instalacji pod grzanie. Ma może ktoś na zbyciu wiązkę ?
wellman - Nie Lis 06, 2016 18:45

adas07072a, możesz zapytać AdascoC, ale ogólnie samodzielne pociągnięcie przewodów będzie właściwie równie proste. Posiłkować się możesz schematem z RAVE, choć nawet bez tego powinno się udać. To raczej prosta instalacja. :-)
adas07072a - Nie Lis 06, 2016 18:51

A da się to jakoś na krótko podłączyć w celu sprawdzenia czy to wogole działa?
BetJar - Nie Lis 06, 2016 20:45

adas07072a napisał/a:
A da się to jakoś na krótko podłączyć w celu sprawdzenia czy to wogole działa?

wellman napisał/a:
Pamiętam moją radość, gdy odkryłem tam ten niepozorny kabelek i poczułem ciepło, gdy dla testu podłączyłem do niego drugi akumulator.

mack007 - Wto Lis 08, 2016 03:37

Sprawdź jakie masz kolory kabli , powinien być żółty i pomarańczowo biały ,zółty z tego co pamiętam (-) a pomarańczowo biały (+) najlepiej sprawdzać po stronie pasażera gdyż masz mniej elektroniki jeżeli są to fotele z pamięciami itd