Zobacz temat - [R75] Drgania w kabinie przy zmianie na 4 bieg.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Drgania w kabinie przy zmianie na 4 bieg.

daniel18c - Nie Lis 06, 2016 23:19
Temat postu: [R75] Drgania w kabinie przy zmianie na 4 bieg.
Witam,

Jakiś czas temu zauważyłem, że mojemu R zdarza się na obrotach ok 1900-2400 drgać, czasami wręcz mocno co czuć głównie na fotelu i lekko na kierownicy (coś jakby pod autem drgało.. może skrzynia nie wiem) podczas przyśpieszania. Przeważnie chodzi tutaj o jakieś takie normalne przyśpieszanie, bo na gwałtownym to nie ma problemu, na dziadkowym też nie ma. Co najdziwniejsze problem ten występuje przypuśćmy raz na 25 km, niezależnie czy zimny czy ciepły, pod górkę, z górki no po prostu nie wiem dlaczego tak się może dziać. Problem występuje tylko w przypadku zmiany z 3 na 4 i tylko wtedy drga, choć może się raz zdarzyło że z 2 na 3 ale nie jestem tego taki pewien.

Czy ktoś z was borykał się z takowym problemem? Automat jeździ, wrzuca biegi, czy szarpie nie wiem, bo nie wiem tak na prawdę jak ma wyglądać jazda automatem w pełni sprawnym i czy ma lekko ,,popychać'' ,,wciskać'' bieg czy ma tego w ogóle nie być czuć. W moim przypadku jest wersja druga czyli no po prostu czuć, że bieg zostaje zapięty. W tym przypadku głównie z 2 na 3, rzadko z 3 na 4.

Jakieś pomysły, kwestie, te same problemy?