|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 lift] Nowe radio a klawisze funkcyjne przy kierownicy
Rov45 - Nie Lut 12, 2017 09:59 Temat postu: [R45 lift] Nowe radio a klawisze funkcyjne przy kierownicy Witam,
radio fabryczne w moim R odmówiło posłuszeństwa, mechanik zajmujący się audio zaproponował mi takie rozwiązanie:
nowe radio za ok. 500zł (to oczywiście jest do zmiany, mogę kupić co chcę), ale teraz uwaga: aby działały mi klawisze funkcyjne przy kierownicy z których korzystam często i chce by działały (głośniej / ciszej; następny / poprzedni utwór) muszę dokupić jakiś moduł który kosztuje 1000zł
Pytania: czy naprawdę tak jest, czy tylko usiłuje mnie naciągnąć, przecież to głupota wydawać 1500zł na radio do takiego auta. Jest jakiś tańszy sposób by rozwiązać problem działania tych klawiszy przy kierownicy?
Dzięki
Adrian - Nie Lut 12, 2017 13:31
Tu poczytaj: https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=82564
Rov45 - Nie Lut 12, 2017 16:48
Dzięki, wysłałem zapytanie do jednej firmy podanej w linku w tym temacie, poczekam na odp.
A teraz, fabrycznie mam zamontowany jakiś moduł? Radio jest firmy VDO, więc jak to zrobili, że działa z klawiszami przy kierownicy?
iktorn73 - Sro Lut 15, 2017 15:32
Może już w oryginalnym radiu jest jakaś część która tym steruje. Jakby co to mam takie radio z mojego auta. Pozdrawiam
Rov45 - Pią Lut 17, 2017 13:14
Dzięki, ale chciałbym kupić jakieś nowe radio z USB
Remigiusz - Pią Lut 17, 2017 13:21
Moduly kosztują 150zl w zależności od marki radia.
W zależności od marki można niektóre łatwo samemu zrobić. Najłatwiej do Pioneer.
Piloty.pl tam można to kupić od nich. A z tysiąc złotych to się mechanic coś pomylił
|
|