|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT] Zmiana podzespołów z UK na UE
artur1987 - Pią Mar 03, 2017 10:20 Temat postu: [MG ZT] Zmiana podzespołów z UK na UE Witam serdecznie.
Nie długo udaje się na pierwszy przegląd techniczny z racji tego iż moje auto pochodzi z rynku UK i muszę w związku z tym mieć zmienione parę elementow w aucie na europejskie. Jak to ma się do reflektorów przednich? bo lusterka mam ok, licznik jest i w milach i w km więc też ok, z tyłu światła przeciw mgielne mam też 2 więc jest ok, a jak to ma sie do reflektrów przednich? mam kseneony i tam jest dźwigienka do przestawienia tak aby świeciły nie oślepiając w polsce innych kierowców, czy na przeglądzie to przejdzie?
Druga sprawa dotyczy tylnego końcowego tłumika do mojego ZT 2.0 cdti, nie mogę nigdzie znaleźć, a niestety już koroduje i to w dużym stopniu, jak byłem na zbieżności 2 tygodnie temu diagnosta powiedział ze do przeglądu musze też go wymienić. Czy możecie jakoś pomóc? moze dopasować idzie od innego?
A pytanie z innej beczki, co to jest za chłodnica, tak to wygląda bynajmniej, jak sie patrzy od tyłu z prawej strony pod podwoziem?
prebenny - Pią Mar 03, 2017 11:03
Co do lamp - dźwigienka przestawia snop światła na symetryczny czyli zamiast oślepiać ludzi z przeciwka \_ świeci __ więc nie oślepia ale nie oświetla pobocza. A czy to na przeglądzie przejdzie nie powiem.
Co do tłumika. Ja u siebie mam używany tłumik z BMW E46 320d (150 koni - taki sam silnik jak u nas w R75). Tłumik jest z nierdzewki więc raczej przeżyje ten samochód a w środku jest cicho. Jedynie trzeba dwa wieszaki po bokach dospawać ale w zakładzie sobie z tym poradzą
Co do chłodnicy przy prawej tylnej podłużnicy - to jest chłodnica wracającego paliwa.
|
|