Zobacz temat - [R75 2000r.] gdzie jest i jak wygląda sterownik do pilota?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75 2000r.] gdzie jest i jak wygląda sterownik do pilota?

kurtz - Sro Maj 03, 2017 12:39
Temat postu: [R75 2000r.] gdzie jest i jak wygląda sterownik do pilota?
Witam!!! Koledzy chciałbym się dowiedzieć który moduł odpowiedzialny jest za otwieranie samochodu z pilota? (nie chodzi mi o przekręcanie kluczykiem w zamku tylko naciśnięcie przycisku na pilocie).
qiver77 - Sro Maj 03, 2017 12:57

W tunelu środkowym obok modułu srs, przed dźwignią hamulca ręcznego.
MaReK - Sro Maj 03, 2017 14:21

Odbiornik fal pilota (receiver) znajduje się w tunelu środkowym lub w nowszych autach za zegarami. Natomiast to czy pilot pasuje do auta sprawdza moduł BCU i to on odpowiedzialny jest za otwieranie, zamykanie i inne anie. :)
kurtz - Sro Maj 03, 2017 18:01

Chyba rozumiem. Czyli jeśli zgubiłem pilot i chcę wrócić do zamykania pilotem to muszę od kogoś kupić zestaw pilot + BCU? Wczoraj tworzyłem doposażenie i szyby elektryczne tył i podmieniłem biały BCU na czarny i szybki z tyłu zaczęły mi śmigać. Ale głupi nie sprawdziłem czy pilot też działa.
MaReK - Sro Maj 03, 2017 19:40

Możesz użyć TOAF'a i dopisać sobie dowolny używany pilot i skonfigurować BCU pod swoje auto. Czarne BCU to jedyne wyjście aby szyby działały jeśli wcześniej miałeś białe ;)

Zegary masz z LCD (komputerem pokładowym)?

longer86 - Sro Maj 03, 2017 19:42

Jesli przełożyłeś bcu to kwestia zakupu toafa, przekopiowania konfiguracji białego do czarnego. Pozniej tym samym toafem ustawiasz w czarnym 4 elektryczne szyby i śmigasz ze starymi pilotami bo ich kody przekopiuja sie z bialego
MaReK - Sro Maj 03, 2017 19:44

longer86, no ale kolega napisał że zgubił ;)
Fakt, że nie sprecyzował czy pilota od białego czy czarnego ;)

longer86 - Sro Maj 03, 2017 19:49

Skoro pisze tez ze nie sprawdził czy pilot działa ten ze jakiegoś ma... Podejrzewam ze zgubil ten od czarnego bcu... Bo przeciez jakos auto odpala czyli ma kluczyk z jakimś pilotem
MaReK - Czw Maj 04, 2017 12:55

Może i słuszna dedukcja ;)
Tak czy siusiak kupić kabel do TOAF'a trzeba, bo sam TOAF przecież darmowy jest ;)

kurtz - Pon Maj 08, 2017 06:21

No właśnie Panowie. Już kilka razy trafiłem na wątki o tym TOAF-ie i o kabelku do niego. Tylko nijak nie wiem co to za kabelek ma być... Czym mógłby ktoś coś więcej napisać?
pawelo12 - Pon Maj 08, 2017 06:41

http://toaf.roverki.eu/index.php/pl/download-pl
kurtz - Pon Maj 08, 2017 07:23

No i kabelek zamówiony:P