|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Uszkodzone (pęknięte) nadkole
Mateusz092 - Nie Maj 28, 2017 19:25 Temat postu: [MG ZS] Uszkodzone (pęknięte) nadkole Witam!
Po dzisiejszym myciu mojego MG zauważyłem takie oto uszkodzenie (prawe tylne nadkole). Rysa nie jest gładka - blacha jest ewidentnie pęknięta. Stąd pytanie: czy uważacie, że w tym miejscu pękła szpachla, która może świadczyć o wypadkowej historii auta? Jakie mogą być koszta naprawy takiego uszkodzenia? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam!
daniello - Nie Maj 28, 2017 19:37
Na moje oko szpachel pęka. Jeśli z przodu- ja bym się w naprawe nie bawil, tylko błotnik wymienił. A jak z tylu, to niby dałoby się zedrzeć calość do blachy. potem wyklepać i wyrównać szpachlą, ale nikt Ci pisemnej gwarancji nie da że nie pęknie znowu.
Moja tylna klapa tak samo wyglądała (przedliftowa zaspawana jak się okazało), magik blacharz obiecywał że będzie jak nowa, spawał na nowo, szpachlowal a rysa (nie pęknięcie) pojawiło się po 3 miesiącach. Ale zareklamowałem i dwa lata wytrzymało, teraz po zimie znowu cos się pokazuje, także tylko wymiana wchodzi w gre.
Mateusz092 - Wto Maj 30, 2017 21:41
Dziękuję!
|
|