Zobacz temat - [mg zs] klimatronik problem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [mg zs] klimatronik problem

podki - Pią Lip 21, 2017 13:08
Temat postu: [mg zs] klimatronik problem
Witam mam problem z klimatronikiem bawilem sie cale lato (w sumie poł :) ) i cos mi sioe porobilo ze ciepła nie daje tylko caly czas zimne troche jakby reaguje na ustawienia temp ale nie do konca czyli od low do hi jest roznica ale mała teraz mi nie przeszkadza ale jak nadejda chlodne dni to nie włącze ciepła i bedzie problme gdzie luknąć może sie coś przycieło na jakiejś dźwigni? jak by mozna to fotke wrzucic dokladne miejsce. Pozdr
Adrian - Sob Lip 22, 2017 07:30

Luknij w tego posta i trochę kropek powstawiaj, bo się tego nie da czytać.
iktorn73 - Pon Lip 31, 2017 12:09

Ja mam dokładnie tak samo :) , ale jak temperatura na zewnątrz mocniej spada to zaczyna działać ciepły nawiew. Może climatronik tak ma :)
podki - Nie Sie 06, 2017 14:29

a no to trzeba poczekac do listopada grudnia jakby co mam fotki gdzie coś przestawic zeby leciało ciepełko i klikam pomogl iktorn :)
iktorn73 - Pią Wrz 29, 2017 11:31

12 stopni na dworze i ciepło działa :) .
podki - Pią Wrz 29, 2017 18:05

u mnie silniczek chyba padł bo musze sie tym bananem bawic zeby cieplo lecialo:P
iktorn73 - Sob Wrz 30, 2017 17:40

A mi się wydaje że to i tak coś jest zepsute, bo niemożliwe żeby ktoś wymyślił coś tak głupiego że ciepło można włączyć dopiero poniżej jakiejś temperatury zewnętrznej.
podki - Pon Paź 02, 2017 00:03

no u cb dziwna sprawa a wgl ci sie ten banan żółty od sterowania nawiewiem porusza jak zmieniasz temp na klimatroniku w ciepłe dni ?
iktorn73 - Pią Paź 19, 2018 09:49

W ogóle nic mi się nie porusza,a w teraz nie przełącza się na ciepły nawiew mimo niższych temperatur. Czy ktoś z forumowiczów mógłby napisać jak działa klimatronik u niego?
podki - Czw Paź 25, 2018 13:10

u mnie silniczek padl i tylko tym zoltym bananem teraz reguluja sb cieplo zimno
iktorn73 - Sro Paź 31, 2018 12:38

Dzięki za odpowiedź :) . U mnie okazało się że zaciął się mechanizm,ruszyłem cięgnami i działa. A padł silniczek czy zębatka którą on porusza? Gdzieś jest pokazane jak kolega z forum naprawia takie ustrojstwo.
podki - Nie Lis 04, 2018 20:49

Najpierw urwal mi sie kawalek plasticzku który łączył banana z silniczkiem a teraz jak sprawdzalem silniczek wogole nie działa i mam manualna klime heh