Zobacz temat - [R75] Zaginiony grot - Potrzebna pilna pomoc!

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Zaginiony grot - Potrzebna pilna pomoc!

AHIGIENIX - Czw Paź 05, 2017 15:15
Temat postu: [R75] Zaginiony grot - Potrzebna pilna pomoc!
Cześć,

Straszna rzecz się stała i wypadł mi grot z kluczyka. Został mi sam pilot (pestka immo w środku).

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy jest szansa dorobienia grotu po numerze VIN, ewentualnie jakakolwiek szansa odpalenia samochodu i powrotu do domu (zwarcie kabli przy stacyjce, w końcu pestka immo jest wkluczyku).

Ewentualnie czy zna ktoś speca od awaryjnego otwierania samochodów w Szczecinie?

Wiem, że to pytanie nieregulaminowe, ale samochód jest mój - własny i potrzebuję pomocy w odjechaniu a nie kradzieży :)

Z góry dzięki za pomoc, sprawa naprawdę jest gardłowa.

marcin.misek - Czw Paź 05, 2017 15:42

Skoro wypadl tylko grot to jaki problem otworzyc? Uzyj pilota.
Potem przelamujesz stacyjke i odjezdzasz.
Po VINie nikt Ci nie dorobi grotu

adam_26 - Czw Paź 05, 2017 18:52

mi ostatnio grot został na noc w zamku bagażnika rano była spina ale szybko się znalazł :mrgreen:
christopher7 - Pią Paź 27, 2017 11:08

Jednak warto zawsze po wymianie obudowy wklejać grot np. klejem cyjanoakrylowym. Wtedy już sam raczej nie wypadnie.
Inna sprawa, że obecność zapasowego kluczyka z pilotem w domu zapewnia święty spokój :smile:

MaReK - Nie Paź 29, 2017 07:37

Można też dorobić grot na podstawie np. bębenka z zamka. Są tacy magicy. Są też tacy, którzy przełożą "kamienie" tak aby można było otworzyć grotem używanym. - a może to ci sami :D