|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 160 LIFT 2005] Kontrolka swiateł i wentylator??
sobon - Wto Lis 14, 2017 23:50 Temat postu: [MG ZR 160 LIFT 2005] Kontrolka swiateł i wentylator?? 1# W MG ZR z 2005r jest kontrolka na zegarach od przeciwmgielnych przednich??? Ponieważ gdy naciskam przycisk przeciwmgielnych przednich świeci sie przycisk i światła działają tylko nie pokazuje tych świateł na zegatach? Tylne pokazuje. Gdzie ewentualnie szukać przyczyny? Może jakis przekaźnik? Żarówka w zegarach jest dobra sprawdzałem nawet podmieniłem na nowa.
2# Temperatura wody na zegarach utrzymuje
sie troche poniżej połowy i jest to normalne z tego co wiem Jednak gdy jade z pracy postoje i powoli jade jakies 20-30 minut temperatura na zegarach lekko dygnie tak na połowę może ciut mniej niz połowa i załącza się wentylator czy jest to normalne ? Może powinien sie później włączać???Pomagam wtedy schłodzić płyn włączając ciepły nadmuch i dosc dlugo schodzi nim się wentylator wyłączy często wyłącza sie dopiero jak zajade do domu i zgasze auto a do domu jade średnio okolo 30-40minut W MG zamontowalem PRT Termostat 87°C zawsze wszystko bylo ok a teraz jakos moze wydaje mi sie ze dziwnie?? Jaka jest temperatura zalączania się wentylatora? Moze czujnik do wymiany???
|
|