|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Amortyzatory z R25 do MG ZR
bielu000 - Nie Lut 04, 2018 10:36 Temat postu: [MG ZR] Amortyzatory z R25 do MG ZR Cześć, kończą mi się niestety tylne amortyzatory w moim MG i szukam czegoś na wymianę.
Tak się składa, że mam amortyzatory od Rover 25, i zastanawiam się czy można by je zastosować do MG.
Czy te amortyzatory różnią się czymś? Np. wysokością? Czy byłaby możliwość założenia sprężyn z MG do tych z R25?
Jeżeli amortyzatory różnią się to czy założenie tych od R25 byłoby problematyczne pod względem tego jakby auto zachowywało się na drodze?
addb1 - Sob Lut 10, 2018 19:26
bielu000, Hej Możesz śmiało zakładać, różnią się jedynie lekko obniżeniem jak i twardością.
skorpion200 - Pon Lut 12, 2018 19:19
w dieslu raczej nie bedzie różnicy ale w benzynie napewno nie polecam beda miekkie bedzie wiekszy skok amortka co za tym idzie gorsze prowadzenie
Vaticinator - Wto Lut 13, 2018 22:21
Podłączę się pod temat. Do ZR 160 już chyba amortyzatory są nie do zdobycia. Ktoś może ma doświadczenia z regeneracją? Czy to coś warte?
addb1 - Czw Lut 15, 2018 15:37
Vaticinator, nówki raczej nie, a co do regeneracji to trzeba pisać, pytać
bociannielot - Czw Lut 15, 2018 16:18
skorpion200 napisał/a: | w dieslu raczej nie bedzie różnicy ale w benzynie napewno nie polecam beda miekkie bedzie wiekszy skok amortka co za tym idzie gorsze prowadzenie | że co? w dieslu nie będzie różnicy a w PB będzie? co to za magia?
nanab - Czw Lut 15, 2018 17:33
bociannielot napisał/a: | że co? w dieslu nie będzie różnicy a w PB będzie? co to za magia? |
Ta magia to fizyka. Jak dasz amortyzatory z jednego samochodu do drugiego całkiem innego, o innej masie, wysokości, itd. to prowadzenie może się pogorszyć.
bociannielot - Pią Lut 16, 2018 09:15
nanab napisał/a: | Ta magia to fizyka. | kolejny magik ruszcie wy główką trochę czasem zamiast pisać głupoty i w dieslu będzie inne prowadzenie ZR z amorami z 25 i w benzynie, fizyki właśnie nie oszukasz
skorpion200 - Pią Lut 16, 2018 18:21
a Ty myslisz co czy tylko tak piszesz co Ci sie wymyśli? miałes kiedys w łapach amortyzatory? co jak sie załozyc od 1.4 z r25 do 1.8vv, lub 2.0d ?to nie bedzie rożnicy?wez chłopie.. pomagaj a nie juz hejty
bociannielot - Sob Lut 17, 2018 09:19
skorpion200 napisał/a: | a Ty myslisz co czy tylko tak piszesz co Ci sie wymyśli? | a czy Ty pisać po polsku umiesz?
skorpion200 napisał/a: | miałes kiedys w łapach amortyzatory? | zdjęcie Ci przysłać jak je 3mam czy o co Ci chodzi
skorpion200 napisał/a: | o jak sie załozyc od 1.4 z r25 do 1.8vv | patrz odpowiedź dwa posty wyżej
może jak w końcu napiszesz spokojnie i z ładem to w końcu nie będę Ci musiał odpowiadać że głupoty piszesz i wtedy to będzie pomoc bo na razie to sam hejtujesz
skorpion200 - Sob Lut 17, 2018 10:35
bociannielot wiesz co szkoda mi czasu na Ciebie i na tłumaczenie ci jak dziecku. bielu000 jesli Ty mnie zrozumiałes to najważniejsze w sumie u mnie lezy cały kit do zr i sie marnuje z 4 lata najprosciej zamiast bawic sie z zawiecha z 25 kupic gwint jest duzo lepszy i w KW nie ma problemu z czesciami
|
|