|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75, 2.0 CDT, '01] Linka/Cięgno skrzyni biegów - zapytanie
lrob - Sro Lut 14, 2018 16:21 Temat postu: [R75, 2.0 CDT, '01] Linka/Cięgno skrzyni biegów - zapytanie Cześć,
koledzy zniszczyła mi się linka (nr ser. up8024300850 - podał mechanik, jednak nie znajduję pod tym nr nic konkretnego). Auto zostało mi na drugim biegu i nie jestem w stanie wrzucić na jałowy bieg. Lewarek chodzi góra- dół jak "łyżka w jogurcie", a na boki nie da rady.
Mechanik (wrocław), do którego zaporwadziłem auto twierdzi, że nie jest w stanie mi znaleźć takiej linki. Mówi, że jedna jest dobra, a druga natomiast, która odpowiada (słowa mechanika) za ruch góra dół i biegi 3-4 pękła/zniszczyła się (mimo, że lewarek góra dół można przesunąć).
Z tego co wiem są dwie linki, długa i krótsza i w żaden sposób mechanik nie jest w stanie mi powiedzieć o którą chodzi.
Jest na allegro krótsza (http://allegro.pl/rover-75-mg-zt-linka-zmiany-biegow-ciegno-krotsza-i7100953164.html) jednak sprzedawca telefonicznie powiedział, że nie wie czy to właśnie o tę chodzi, względnie nie jest w stanie podać mi nr ser.
Auto jest mi potrzebne na już, a w sklepach nie mają tej części.
Jesteście w stanie potwierdzić, że akurat o krótką chodzi ? Wówczas zamówiłbym tę z allegro lub podpowiedzieć, gdzie mógłbym takowe nabyć.
Pozdrawiam,
Łukasz
sTERYD - Sro Lut 14, 2018 17:34
Moderator sTERYD informuje
lrob ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Sprawdź w landroverowy.Pl kiedyś mieli, ewentualnie AdaskoC
lrob - Czw Lut 15, 2018 10:54 Temat postu: WĄTEK MOŻNA ZAMKNĄĆ WĄTEK MOŻNA ZAMKNĄĆ
taba19 - Czw Lut 15, 2018 15:23
Ja w tym roku wymieniałem linki kupiłem nowe koszt 360 zł z landrowerów co koledzy pisali u ciebie chyba dłuższa padła
|
|