Zobacz temat - [MG ZS] Zmiana Rover 620Si na MG ZS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Zmiana Rover 620Si na MG ZS

wiejak - Pią Mar 23, 2018 09:17
Temat postu: [MG ZS] Zmiana Rover 620Si na MG ZS
Cześć.

Jako posiadacz Rovera 620Si zastanawiam się nad zakupem MG ZS

(przykładowo https://www.otomoto.pl/of...tml#6a56b490d0)

Rover troche mi sie juz znudził. Przez rok jak jestem jego posiadaczem porobiłem wszystko "co go bolało" i aktualnie przestało się tam psuć cokolwiek więc nie mam już frajdy z "jezdze, naprawiam, jezdze, naprawiam" :))

Szukając sobie jakiejs nowej fury do jazdy i dłubania przy niej odnalazlem wlasnie MG ZS (z podanego powyzej linka).

Tak z lotu ptaka: warto sie przesiadać z jednego do drugiego?
Jestem wielkim fanem swojego Rovera trochę żal jest mi się go pozbywać :D

wooy11 - Pią Mar 23, 2018 10:21

Ja sie przesiadłem z R 400 na ZS i od pierwszego kilometra stwierdziłem że to jest TO ;) Oczywiście wszystko kwestia gustu oczekiwań. Jeżeli jesteś w stanie zaakceptować twardość zawieszenia ZS to powinieneś być nim zachwycony, jazda po rondach, zakrętach to czysta przyjemnośc, samochód jest przyklejony do jezdni. Rover był w benzynie, MG w dieslu i kolejna frajda ze sporego momentu obrotowego, byłem w szoku jaka jest różnica w jeździe. Co do dłubania przy nim to wymieniłem sprzęgło bo padał docisk i ostatnio po mrozach pojawił sie problem z wentylatorami przy działaniu klimy ale sprawa okazała się błacha....woda sól i przyśniedziałe połączenia na wtyczkach. Mam go 6 lat i zostanie do końca :) Ma jednak jedna wade, na 8 kontroli Polici w ciągu 6 lat 4 z nich zaczynały sie od słów Policjanta : Panie co to za samochód ? ;)
wiejak - Pią Mar 23, 2018 10:28

Dzięki za opinie.

wooy11 napisał/a:
Ma jednak jedna wade, na 8 kontroli Polici w ciągu 6 lat 4 z nich zaczynały sie od słów Policjanta : Panie co to za samochód ? ;)

Czy ja wiem czy to jest wada. Mi sie akurat podoba to ze "mało tego" spotkasz na drogach.

Jak wyglada kwestia dostępnosci części do MG? Z roverem było/jest dość słabo ale za to relatywnie tanio.

wooy11 - Pią Mar 23, 2018 11:30

Ponieważ nie mam z nim puki co problemów to cięzko mi sie wypowiedzieć ale wspomniane sprzęgło miałem na drugi dzień od zamówienia.....ponieważ jest to bliźniak Rovera 45 to na bank problemy są znacznie mniejsze niż w przypadku R seria 600 ;)
wiejak - Pią Mar 23, 2018 11:56

Ok. Namówiłeś mnie na tyle, że pojade go zobaczyć, dotknąć, wsiąść i może się przejechać ;)
wooy11 - Pią Mar 23, 2018 12:34

Jak bedziesz miał okazję się przejechać - napisz ;) ciekaw jestem Twojej opini z jazdy ;)
https://www.otomoto.pl/osobowe/mg/zs/

wiejak - Pon Mar 26, 2018 10:05

wooy11 napisał/a:
Jak bedziesz miał okazję się przejechać - napisz ;) ciekaw jestem Twojej opini z jazdy ;)

Prawie sie udało. Gościa nie było w weekend w Warszawie wiec umówiłem sie na dzisiaj (poniedzialek) na 10:00
No i o 01:46 dostałem smsa ze ogłoszenie jest juz nieaktualne ;(

wooy11 - Pon Mar 26, 2018 16:42

no to pechozol ;) szukaj innego ;)
na popularnych 2 naszych aukcjach sa jakieś 4 sztuki ;)

wiejak - Wto Mar 27, 2018 06:32

Szukam codziennie ;)