Zobacz temat - [R75]Przewody hamulcowe miedziane

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75]Przewody hamulcowe miedziane

Blazej_R - Pon Mar 26, 2018 17:15
Temat postu: [R75]Przewody hamulcowe miedziane
Witam
Może taki temat był poruszany ale nie mogę znaleźć wiec proszę o małą pomoc.
Chodzi o to że zauważyłem na lewym przodzie z przodu że przewód stalowy jet mocno skorodowany w miejscu połączenia z gumowym wiec chciałbym go wymienić i tu moje pytanie. czy jeżeli go zdemontuje to mogę tak zostawić do czasu aż podjadę aby mi ktoś dorobił taki odcinek przewodu. Czy jest ryzyko zapowietrzenia pompy ABS czy nie? Czy wymienić również przewód gumowy ?
Chyba że ktoś to robił i może mi podać długości tych przewodów miedzianych lewy przód i prawy przód oraz jakie tam końcówki trzeba bo szczerze mówiąc to się na tym nie znam.
Z góry dziękuje .

0L0 - Pon Mar 26, 2018 17:20

Jak zdemontujesz przewód hamulcowy to lepiej nawet nie próbuj jechać :lol:
Jedź do mechanika i niech wymieni co trzeba.

Blazej_R - Pon Mar 26, 2018 19:24

[ Dodano: Pon Mar 26, 2018 20:22 ]
A jeśli chodzi o jazdę to nie maiłem na myśli że pojadę bez przewodów kolego.

[ Dodano: Pon Mar 26, 2018 20:24 ]
Chcę to naprawić sam bo to nie jest takie trudne tylko trochę chęci potrzeba i pomocy ludzi którzy się znają na tym . Poco jechać do mechanika i wydawać setki złotych .Ja murze oprócz tego zmienić wszystkie tarcze oraz klocki więc to nie będzie kosztować grosze

sTERYD - Pon Mar 26, 2018 20:58

gdzieś były na forum podane długości przewodów hamulcowych. Odpowietrzyć będziesz musiał na pewno bez względu na to, czy postoi 5 minut bez przewodu, czy cały dzień. Pompa ABS nie ma specjalnej procedury odpowietrzania, to nie stary gulf ;)
Przewody gumowe wymień jak są uszkodzone, jak są ok, to po co...