|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45]Wentylator chłodnicy + brakuje łapy na dole? [foto]
Wilkoak - Sob Kwi 21, 2018 11:56 Temat postu: [R45]Wentylator chłodnicy + brakuje łapy na dole? [foto] Hej wszystkim , mam dwie bolączki z moim roverkiem o które muszę zapytać
Pierwsza bolączka, od dawna grzał mi sie silnik na wolnych obrotach więc zacząłem z tym walczyć. Wymieniłem: termostat, płyn chłodzący, czujnik temperatury. Po wymianie czujnika wentyl od chłodnicy przestał się kręcić (wcześniej chodził cały czas ale chyba nie wkręcał się na najwyższe obroty). Otóż zauważyłem, że teraz wentylator chłodnicy załącza się razem z went. klimatyzacji (naturalnie tylko gdy uruchamiam klime )
Na codzień wentylatory się wogóle nie kręcą, nawet gdy wskazówka temperatury cieczy szybuje ku niebu. No i gdy odepne czujnik temp. to ten od chłodnicy działa na 100% mocy.
Tak powinno to działać czy jest grzebane?
Drugi temat, po zimie zaglądnąłem pod spód i zauważyłem, że czegoś nie widzę.
To pewnie lapa od skrzyni? Ma ktoś jakiś schemat jak i gdzie to powinno być zamontowane, żebym wiedział jak uzupełnić brak?
Pzdr.
Markzo - Nie Kwi 22, 2018 09:43
To, że wiatraki dzialaja na full po odpieciu wtyczki jest normalne. To, że auto sie tak grzeje i nie startują, już nie
Hm, mi sie wydaje, ze tam na dole powinna byc łapa do karoserii. Silnik Ci nie lata przód/tył za bardzo?
Wilkoak - Pon Kwi 23, 2018 13:47
Czyli było grzebane. W tym całym rave byłby schemat elektryczny jak to powinno być podpięte oryginalnie? Zauważyłem że gdy odepne wtyczkę od wentylatora chłodnicy, to nie załącza się went. Klimatyzacji nawet gdy odpale Klime.
A jeżeli chodzi o łapę, silnik jakoś nie lata ale zauważyłem że się bardzo szybko poduszki silnika zmęczyły i mają już dość
|
|