|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT 190 ]brak tuleji wachacza?!
kapeczul - Pią Cze 15, 2018 17:38 Temat postu: [MG ZT 190 ]brak tuleji wachacza?! Witam, jakiś miesiąc temu mechanik wymieniał mi tuleje wahaczy przednich, na poliuretanowe z Olkusza składające się z dwóch części ( pomarańczowa tuleja i żółty wkład na wahacz).
Parę dni po odebraniu auta od mechanika na dohamowuwaniu przy parkowaniu czuć było delikatne drgania, pomyślałem że kończą się tarcze, dla pewności zadzwoniłem do mechanika zapytać, on potwierdził. Zostawiłem ten wydatek na następny keisiac bo za dużo nie jeżdżę tym autem, ale dziś odkręciłem koło i zobaczylrm że tarcz i klocki są ok, za to tuleja na wahaczu luźna, okazlo się że nie ma tego żółtego wkładu tuleji..
Teraz kwestia czy mechanik zjebał robote, bo zarzeka się że nabijał ją, czy może dostałem trefna tuleje?
Spotkaliście się kiedyś z takim przypadkiem Ja jestem zatkany..
marcin.misek - Pią Cze 15, 2018 17:51
kapeczul napisał/a: | Teraz kwestia czy mechanik zjebał robote, bo zarzeka się że nabijał ją, czy może dostałem trefna tuleje? |
Albo jedno albo drugie, albo jedno i drugie.
I nie jeździj kapeczul napisał/a: | Ja jestem zatkany.. | samochodem tylko załóż nowe tuleje + zbieżność dla pewności..
kapeczul napisał/a: | Ja jestem zatkany.. |
No.. nie wiem co o tym mysleć.
Generalnie - popsuło się trzeba naprawić, gdzieś na forum jest wątek o tym ze te tuleje potrafią się wyślizgiwać. Musiałbyś poszukać.
sash997 - Pią Cze 15, 2018 22:25
moim zdaniem jeśli spadła żółta tuleja z wahacza to mechanik spiepszył bo założył to odwrotnie...te żółte mają rant i może sie wysunąć ale w strone wahacza a nie do tyłu, teraz niechmechanik Ci odkupi tuleje i poprawi drugą bo jak też tak wsadził to też spadnie
adam_26 - Sob Cze 16, 2018 06:25
sash997 napisał/a: | moim zdaniem jeśli spadła żółta tuleja z wahacza to mechanik spiepszył bo założył to odwrotnie |
dokładnie myślę ze na 99% jest właśnie tak. Najlepiej zrób zdjęcie i wrzuć fotę to potwierdzimy to.
columbus73 - Czw Cze 21, 2018 02:16
Dokładnie tak jak wyżej źle czyli odwrotnie zalozone poliuretany. Sam tak kiedys zalozylem na jednym wachaczu z ( szybkości i doskonałości oczywiście ) Wypadła tulejka i potem dokupywalem w okluszu tylko to co mi wypadlo .
MaReK - Czw Cze 21, 2018 12:45
sash997 napisał/a: | moim zdaniem jeśli spadła żółta tuleja z wahacza to mechanik spiepszył bo założył to odwrotnie...te żółte mają rant i może sie wysunąć ale w strone wahacza a nie do tyłu, teraz niechmechanik Ci odkupi tuleje i poprawi drugą bo jak też tak wsadził to też spadnie |
Św słowa Już nie pierwszy taki przypadek. Chociaż nic nie pobije Cytrnów i Gumiaków, którzy w BMW serii 5 założyli lewy wahacz na prawą stronę I się dało ! Tylko ze zbieżnością sobie nie poradzili i auto dziwnie jechało...
|
|