|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kolanko intercoolera - wyskakuje, urypane mocowanie
Physixc - Wto Sie 28, 2018 21:17 Temat postu: [R75] Kolanko intercoolera - wyskakuje, urypane mocowanie Witam. Jakiś czas temu wydmuchało mi oringi z kolanka przy intercoolerze. Naprawiłem, podkleiłem i przez długi czas miałem spokój. Ostatnio podczas wyprzedzania jebło mocno pod maską, brak mocy i znów to kolanko jak się okazało. Uwałiło mi mocowanie tego kolanka. Modlę się żeby się nie okazało, że jakiś syf z tego poszedł do silnika. Stąd moje pytanie: "Da się odwalić jakąś rzeźbę żeby to felerne kolanko czymś zamienić?" Ciężko je znaleźć, a płacenie 120 zł za kawałek plastiku który i tak za jakiś czas się urypie nie wchodzi raczej w grę.
marcin.misek - Wto Sie 28, 2018 21:58
https://www.the75andztclu...ad.php?t=178419
I bedizesz miał spokój z kolankiem Jak znajdziesz jakeigos spawacza aluminium co Ci tak to przerobi - to bedizesz miał spokój do końca życia samochodu.
Ale byli też tacy co miedzy dolnego a gornego o-ringa walili wkręty - przez kolanko i IC. 3 wkrety w zupelnosci załatwią sprawę - ale to troche "druciarsto"
Physixc - Wto Sie 28, 2018 22:07
No z tymi wkrętami to trochę rzeźba lipka ale może warto spróbować. Pytanie czy nie popęka kolanko od tych wkrętów jak mu ciśnienie skoczy
marcin.misek - Sro Sie 29, 2018 21:02
Jeżeli delikatnie nawiercisz, i nie wsadzisz odpowiednie wkrety to nic nie pęknie.
Miałem tak w R75 Dopóki rover był cały - kolanko też.
Physixc - Sro Sie 29, 2018 23:49
Ok dzięki chłopcy Będę próbował rzeźby wkrętami. Jak wywali to będę dymił do końca żywota mojej R'ki
dorotamax1 - Nie Wrz 09, 2018 19:50
Tak jak kolega radzi i klej do szyb do okola zaklej i nie pości.
|
|