|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT] Wysokie spalanie
lucrah - Sob Wrz 29, 2018 15:06 Temat postu: [MG ZT] Wysokie spalanie Witam ponownie,
przygody z MG ZT się nie kończą
ostatnio zaczął głośno buczeć, pojechałam do mechanika skończyło się spawaniem tłumika i przy okazji odkrył świeże spawy na obudowie katalizatora.. już nie będę opowiadać gdzie i u kogo auto było wcześniej. Tak czy siak nie mam katalizatora, jest pusty.
Spalanie na gazie BRC wynosi min. 18l przy spokojnej jeździe, a w mieście 20litrów. Podobno to za dużo na 2.5 v6 - czy brak katalizotora może być temu winny?
adam_26 - Sob Wrz 29, 2018 18:04
Ja myślę że może a zwłaszcza jak nie ma sondy lambda która powinna być 3 za katem albo ktroas z pozostałych jak jest uszkodzona. Oprócz tego moga byc Visy z tym się możesz zgłosić do mnie najlepiej jak wpadniesz do Rzeszowa. Trzeba by podpiąć kompa najlepiej o zobaczyć czy coś tam się dzieje. Jak już będziesz pewna tych rzeczy to polecam pojechac z BRC do Biłgoraja do pana Sławomira na krzeszowskiej na serwis filtrów i regulacje gazu . Kiedyś bylem w Rzeszowie na przeglądzie gazu w brc to taki mi machery poustawiali że auto miało zmula i paliło właśnie 18 litrów w trasie po wizycie u pana slawomira znowu wróciło 12 litrów
[ Dodano: Sob Wrz 29, 2018 19:04 ]
Ja myślę że może a zwłaszcza jak nie ma sondy lambda która powinna być 3 za katem albo ktroas z pozostałych jak jest uszkodzona. Oprócz tego moga byc Visy z tym się możesz zgłosić do mnie najlepiej jak wpadniesz do Rzeszowa. Trzeba by podpiąć kompa najlepiej o zobaczyć czy coś tam się dzieje. Jak już będziesz pewna tych rzeczy to polecam pojechac z BRC do Biłgoraja do pana Sławomira na krzeszowskiej na serwis filtrów i regulacje gazu . Kiedyś bylem w Rzeszowie na przeglądzie gazu w brc to taki mi machery poustawiali że auto miało zmula i paliło właśnie 18 litrów w trasie po wizycie u pana slawomira znowu wróciło 12 litrów
YOBACK - Nie Wrz 30, 2018 13:38
Najlepiej sprawdzić czy na benzynie spala też tak dużo. Może to kwestia regulacji gazu(najprawdopodobniej).
lucrah - Pon Paź 01, 2018 11:39
Jak VISy są walnięte to słychać je? Bo jak otworze maskę to mam wrażenie, że za głośno chodzi - klekocze jak diesel. Postaram się nagrać filmik jak to słychać, bo może przesadzam.
|
|