|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] kręci a nie odpala.
arczi220 - Pon Lis 26, 2018 22:20 Temat postu: [R75] kręci a nie odpala. Witam
Rozrusznik kręci a nie odpala, dopiero jak postukałem w obudowę filtra paliwa pod maską odpalił.To już trzecia taka sytuacja jaką mi wykręcił Roverek. Czy w tej obudowie jest jakiś silniczek czy cuś ?.Filtr mam za mann-a wymieniony we wrześniu 2018r.Ostatnio tankowałem na bezobsługowej ale zawsze leje Vervę czy to może być paliwo.
czarek236 - Wto Lis 27, 2018 10:25
Witaj, moim skromnym zdaniem nie filtr, a pompka paliwa która znajduje się obok niego, jak jeszcze raz nie odpali i nie będziesz słyszał silniczka pompki, stuknij w nią, a po stuknięcie powinieneś usłyszeć jak zaskakuje silniczek który jest w niej umiejscowiony, po tym zabiegu auto odpali i odpowiedź będzie jasna, pompka paliwa do wymiany. Lub drugi sposób, odepnij przewód paliwowy wchodzący do filtra paliwa, umieść go w butelce, po przekreceniu kluczyka w pozycje do odpalenia powinno pojawić się paliwo mocno wybijajace z tego przewodu, jak będzie słabo leciało masz odp. że to pompka paliwa jest winna. To tyle. Pozdrawiam.
arczi220 - Wto Lis 27, 2018 23:05
W obudowie filtra paliwa jest wtyczka z 3 kabelkami to jakieś czujniki wody czy czegoś ?A ta pompka paliwa nie jest z tyłu gdzieś przy baku czy nawet w baku paliwa.
dzelo23 - Sro Lis 28, 2018 09:36
Jedna jest w baku a druga na grodzi
arczi220 - Pią Lis 30, 2018 23:51
Mam pytanie w tej obudowie filtra paliwa co jest ?
1 zawór zwrotny paliwa
2 czujnik temperatury
3 czujnik przepływu paliwa.
Bo ewidentnie jak puknę lekko w niego to zaskakuje.
milky - Pią Sty 11, 2019 08:03
Moim zdaniem to może być pompa paliwa. Musisz to zdiagnozować, posprawdzać bezpieczniki i ewentualnie wymienić. Oprócz tego, jak już zaczniesz działać przy układzie paliwowym to wymień sobie filtr na nowy. Tutaj https://www.ucando.pl/blo...c-filtr-paliwa/ jest dokładnie opisane dlaczego okresowa wymiana jest tak ważna. Powodzenia!
arczi220 - Pią Sty 11, 2019 09:17
Witam
Wymieniłem obudowę razem z filtrem i działo się to samo.
Winna była pompa przy filtrze.Ruszając wtyczką od pompy okazało się że gniazdo w pompie nie stykało. Po wymianie pompy jest ok.
ScyZor1989 - Nie Sty 13, 2019 09:19
[b]Witam serdecznie!!
Kochani mam problem polegający na tym, że żona wyciągnęła wszystkie bezpieczniki z Roverka i teraz nie odpala, nie chodzi centralny zamek i Bóg wie co jeszcze!!
Co mam zrobić w tej sytuacji? DZIĘKUJĘ i życzę udanej Niedzieli
marcin.misek - Nie Sty 13, 2019 10:57
ScyZor1989 napisał/a: | żona wyciągnęła wszystkie bezpieczniki |
ScyZor1989 napisał/a: | Co mam zrobić w tej sytuacji? |
Wsadnic wszystko z powrotem.
A co zrobisz z żoną to inna sprawa.
dawidd - Czw Lut 14, 2019 08:08
marcin.misek napisał/a: | A co zrobisz z żoną to inna sprawa. |
https://www.youtube.com/watch?v=i5_X5FP4fs8
|
|