|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]błąd IPK F6
kalafior - Czw Paź 17, 2019 14:35 Temat postu: [R75]błąd IPK F6 Co oznacza : błąd IPK F6 no CAN ID DMER1 ? Jeśli wiecie to poprosił bym o pomoc. Dzięki.
marcin.misek - Czw Paź 17, 2019 20:40
Nic, skasuj i juz.
IPK wylapal jakis blad na szynie CAN - czasami sie zdarza.
Chyba że jest ciągły - coś nie działa ?
kalafior - Czw Paź 17, 2019 21:43
blad powraca po skasowaniu zalozylem zegary z wyswietlaczem i swieci mi sie kontrola trakcji nie mam jej w aucie ,czy da sie ta ikonke skasowac bez podmiany eepromu
marcin.misek - Czw Paź 17, 2019 21:55
kalafior napisał/a: | czy da sie ta ikonke skasowac bez podmiany eepromu |
Tak, TOAF'em
kalafior - Czw Paź 17, 2019 22:12
nie moge skasowac Toafem kontrolki trakcji wchodze w ABS/ASC tylko mam czytanie bledow kodowania brak
TOAF Tool 0.5.00.43 z TOAF Tool 0.5.00.51 nie moge sie polaczyc
marcin.misek - Pią Paź 18, 2019 05:41
kalafior napisał/a: | nie moge skasowac Toafem kontrolki trakcji wchodze w ABS/ASC tylko mam czytanie bledow kodowania brak | eh... a kontrolka jest w ABSie czy na na liczniku ? musisz zmienic kodowanie licznika a nie ABSu . To licznik zostal wymieniony - nie sterownik ABSu
kalafior napisał/a: | TOAF Tool 0.5.00.43 z TOAF Tool 0.5.00.51 nie moge sie polaczyc |
Wymień sterowniki, zmien kabel - i najważniesze nie uzywaj wersji 43 !
kalafior - Pią Paź 18, 2019 11:59
ok pomylka nie ABS tylko IPK w wersji 43 nie znalazlem trakcji w TOAF ie
marcin.misek napisał/a: |
Wymień sterowniki, zmien kabel - i najważniesze nie uzywaj wersji 43 ! |
dzisiaj sie polaczyl sciagnalem jeszcze raz wersje 51 i o dziwo kabel ozyl
zakodowalem IPK zgasilem ikone trakcji i blad skasowalem ale pojawia sie nowy niepelne kodowanie lub niewlasciwe kodowanie pamieci eeprom ktory nie zawsze sie pojawia po skanie
marcin.misek - Pią Paź 18, 2019 21:23
kalafior napisał/a: | pojawia sie nowy niepelne kodowanie lub niewlasciwe kodowanie pamieci eeprom ktory nie zawsze sie pojawia po skanie |
I bardzo dobrze. TOAF nie liczy Checksumy w IPK - ale ta jest do niczego niepotrzebka - każdy kto kiedyś grzebał TOAF'em w liczniku ma ten błąd. Jezdzic obserwowac
kalafior - Pią Paź 18, 2019 21:34
ok wielkie dzieki za pomoc
|
|