|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]ZAWÓR ZWROTNY ROVER 75 MG ZT 2.0 CDT PIERBURG
dorotamax1 - Wto Cze 08, 2021 17:52 Temat postu: [R75]ZAWÓR ZWROTNY ROVER 75 MG ZT 2.0 CDT PIERBURG Mam pytanie czy zaworek PIERBURG do paliwa jak w niego dmucham nie sprężarką tylko ustami nie przepuszcza w żadną stronę powietrza tak ma być bo już sam nie wiem .
A jak ktoś by chciał oryginał to mam namiar na gościa który ma za 100 do oddania używany.
marcin.misek - Wto Cze 08, 2021 18:25
dorotamax1 napisał/a: | Mam pytanie czy zaworek PIERBURG do paliwa jak w niego dmucham nie sprężarką tylko ustami nie przepuszcza w żadną stronę powietrza tak ma być bo już sam nie wiem . |
A przy jakim ciśnieniu powinien się "otworzyć" ?
Jesteś w stanie tyle "dmuchnąć" ? ponad 3 bary ?
dorotamax1 - Wto Cze 08, 2021 18:45
Ok nie da rady tak dmuchnąć ,ale na chłopski rozum jest tam sprężyna i plastikowy dekielek i o ring zielony ,bo jak czytam w postach to powinienem puścić powietrze ze sprężarki od strony czarnej to powinien się otworzyć i pościć ciśnienie ,a od strony białej będzie cały czas zatkany bo jak nawet puścisz ciśnienie to nie ma jak się otworzyć ,tak ma być?
marcin.misek - Wto Cze 08, 2021 22:43
dorotamax1 napisał/a: | bo jak czytam w postach to powinienem puścić powietrze ze sprężarki od strony czarnej to powinien się otworzyć i pościć ciśnienie ,a od strony białej będzie cały czas zatkany bo jak nawet puścisz ciśnienie to nie ma jak się otworzyć ,tak ma być? |
No tak działa zawór zwrotny.
Jeżeli coś jest nie tak - przepuszcza w obie strony/nie przepuszcza w żadna to jest popsuty.
Tylko upewnij się że ciśnienie które podajesz w czasie testu jest wystarczające do otwarcia zaworu.
|
|