|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Nie działa pokrętło wentylatora
daniel27 - Wto Kwi 03, 2007 11:14 Temat postu: [R400] Nie działa pokrętło wentylatora witam ,
na 1 i 2 pozycji pokretla wentylatora nie wydobywa sie w ogole powietrze ...silniczek sie kreci dopiero na dwoch ostatnich pozycjach czyli 3 i 4 ...co moze byc powodem ?
z gory dziekuje
Dzenson - Wto Kwi 03, 2007 11:18
A czy w pozycji 3 i 4 powietrze uderza z siłą adekwatną do tych ustawień czy tak jak dla 1 i 2?
sTERYD - Wto Kwi 03, 2007 11:20
Najpierw zajrzyj kilka postów niżej tu:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=14671
a potem napiszesz 500 razy:
"będę cztal faku i forum zanim zadam pytanie"!!
ja wiedziałem że jak tylko się uruchomi forum to na początku będzie wałkowanie tego co już dawno było...
Brt - Wto Kwi 03, 2007 11:24
sTERYD napisał/a: | a potem napiszesz 500 razy:
"będę cztal faku i forum zanim zadam pytanie"!!
|
heheh dobry pomysł i dopiero po napisaniu, odblokować możliwość pisania kolejnych postów
Cytat: |
ja wiedziałem że jak tylko się uruchomi forum to na początku będzie wałkowanie tego co już dawno było... |
Już się przyzwyczaiłem, że to jest i będzie na okrągło. Ale będziemy wycinać
rovero - Wto Kwi 03, 2007 11:27
brt napisał/a: | Już się przyzwyczaiłem, że to jest i będzie na okrągło. Ale będziemy wycinać |
Tnij tnij
daniel27 - Wto Kwi 03, 2007 11:31
Dzenson napisał/a: | A czy w pozycji 3 i 4 powietrze uderza z siłą adekwatną do tych ustawień czy tak jak dla 1 i 2? |
dziala jak powinno na tych dwoch pozycjach ...z tym ze czasami jezdzac po dziurach wylacza sie nawet na 3 i 4 pozycji ...tak chocby sie cos dobrze nie laczylo!!
i darujcie sobie posty typu ,a tego a temtego ...przeszukalem forum ale nic ciekawego nei znalazlem
ROVERO: Widocznie słabo szukałeś temat był poruszony TUTAJ już wczoraj.. Następnym razem nikt za Ciebie szukał nie będzie
sTERYD - Wto Kwi 03, 2007 11:38
doprawdy
nie wspomniałeś wcześniej ze na dziurach Ci przerywa, ale już sam sobie odpowiedziałeś... coś nie łączy
Dzenson - Wto Kwi 03, 2007 11:38
w sumie to nic nie muszę pisać więcej bo w przytoczonych wątkach wyżej wszystko jest ładnie napisane. Dodam na koniec, że jeśli coś się dzieje na dziurach to weź to chłopie rozkręć i popatrz jak to sie tam trzyma wszystko kupy...
Brt - Wto Kwi 03, 2007 11:48
Dzenson napisał/a: | w sumie to nic nie muszę pisać więcej bo w przytoczonych wątkach wyżej wszystko jest ładnie napisane. Dodam na koniec, że jeśli coś się dzieje na dziurach to weź to chłopie rozkręć i popatrz jak to sie tam trzyma wszystko kupy... |
Dokładnie. ja bym zaczął jednak od sprawdzenia rezystorów, a jesli rzeczywiście są całe, to szukamy po przewodach i złaczach dalej. Schematy elektryczne znajdziesz w RAVE, a link do RAVE jest w Technicznym FAQ .
A co do szukania, to nie jest to trudne, tylko trzeba trochę chęci czasem. Pobędziesz dłuzej na forum i będziesz widział takie same pytania co chwilę, to też Ci będą ręce opadały
daniel27 - Wto Kwi 03, 2007 11:57
dzieki za podpowiedzi ...jak bede mial pozniej chwilke czasu rozkrece calosc i zobacze w czym tkwi problem
|
|