Zobacz temat - [R45] Alarm sam odpala. Proszę o pomoc

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Alarm sam odpala. Proszę o pomoc

boku - Sro Kwi 04, 2007 05:20
Temat postu: [R45] Alarm sam odpala. Proszę o pomoc
Witam wszystkich.Posiadam roverka 45 z alarmem ,ale od kilku dni mój alarm włącza się automatycznie i robi mi zadymę na podwórku.Samoistnie się załącza.Czy może mi ktoś pomóc?

Model auta wpisujemy na początku tematu w nawiasie kwadratowym - patrz Zasady Kącika // brt

Brt - Sro Kwi 04, 2007 08:39
Temat postu: Re: [R45iDT] Alarm sam odpala Proszę o pomoc
boku napisał/a:
Witam wszystkich.Posiadam roverka 45 z alarmem ,ale od kilku dni mój alarm włącza się automatycznie i robi mi zadymę na podwórku.Samoistnie się załącza.Czy może mi ktoś pomóc?

Ja bym zaczął od sprawdzenia stanu wyłaczników w drzwiach (te same co od oświetlenia wnętrza), wyłącznika otwartej maski i bagażnika. Ponadto w hatchbackach problem może być w wiązce idącej do tylnej klapy (chociaż to domena raczej serii 200/25). Moze masz gdzieś przywarcie i np. po dostaniu się wilgoci alarm się włącza.

PabloFKP - Sro Kwi 04, 2007 08:44

Dokładnie sprawdź najpierw krańcówki w drzwiach ... otwórz po kolei dzwi i zobacz czy włącza sie światło za każdym razem. Mi kiedyś spadł kabelek własnie od krancówki i też były problemy z alarmem :)
piter34 - Sro Kwi 04, 2007 11:27
boku napisał/a:

Alarm masz fabryczny, czy może też jakiś dodatkowy?

radekz - Sro Kwi 04, 2007 14:29

a może masz alarm udarowy i jest poprostu zbyt czuły - sprawdz czujnik? Proszę się nie śmiać, ale miałem kiedyś taki problem w... maluchu :twisted:
boku - Czw Kwi 05, 2007 20:34
dzisiaj przeglądnąłem czujniki od światłą wewnętrznego i niestety działają.Oczyściłem je i nawaliłem WD 40.Zobaczymy jutro,bo na noc odłączam akumulator ,żeby sąsiadów nie pobudzić.Pytałem gościa,co mi autko sprowadził i okazało się ,że były wymieniane drzwi,może tam coś popieprzyli jak zmieniali stare drzwi na nowe.

[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 9:39 pm ]
Brt napisał/a:
boku napisał/a:

Ja bym zaczął od sprawdzenia stanu wyłaczników w drzwiach (te same co od oświetlenia wnętrza), wyłącznika otwartej maski i bagażnika. Ponadto w hatchbackach problem może być w wiązce idącej do tylnej klapy (chociaż to domena raczej serii 200/25). Moze masz gdzieś przywarcie i np. po dostaniu się wilgoci alarm się włącza.

Jam mam sedanika.Sprawdzałem,ale tutaj raczej jest wina czujników w słupkach(tych od oświetlenia), bo mój teść przechodził koło mojego auta jak ten zaczął wyć i mówił mi ,że zapaliło się światełko w środku i włączył się wtedy alarm.
A co masz na myśli mówiąc o stanie włączników.Ja je tylko oczyściłem na stykach i to tyle.

[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 9:42 pm ]
piter34 napisał/a:
boku napisał/a:

Alarm masz fabryczny, czy może też jakiś dodatkowy?
fabryczny

[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 9:55 pm ]
Brt napisał/a:
boku napisał/a:

Słuchaj,zauważyłem,że po otwarciu bagażnika alarm nie działa pomimo,że światło w bagażniku się zapala.Czy to może być wina czujnika w klapie?

sTERYD - Czw Kwi 05, 2007 22:41

boku napisał/a:
Słuchaj,zauważyłem,że po otwarciu bagażnika alarm nie działa pomimo,że światło w bagażniku się zapala.Czy to może być wina czujnika w klapie?

to normalne jeśli otwierasz kluczykiem,
jesli byś się chciał wlamać to powinno zawyć..

piter34 - Pią Kwi 06, 2007 09:37

boku napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc?

Wczoraj ktoś miał taki problem w R400. Przyczyną były zaśniedziałe styki czujnika otwarcia maski przedniej.

stasiuu - Pią Kwi 06, 2007 12:10

piter34 napisał/a:
boku napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc?

Wczoraj ktoś miał taki problem w R400. Przyczyną były zaśniedziałe styki czujnika otwarcia maski przedniej.

witam
W moim R220 też był ten problem z czujnikiem pod maską .Wystarczy przeczyścić. :cool:
pozdrawiam

boku - Pią Kwi 06, 2007 14:21

stasiuu napisał/a:
piter34 napisał/a:
boku napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc?

witam
W moim R220 też był ten problem z czujnikiem pod maską .Wystarczy przeczyścić. :cool:
pozdrawiam

co robiłeś z tym czujnikiem? Oczyściłeś tylko styki,czy coś więcej? Ja wczoraj miałem sparing z czujnikami w drzwiach,bo sąsiedzi o mało mi fury nie rozwalili,bo budziłem ich od dwóch nocy hihihihi.Zobaczymy co z tego wyjdzie

stasiuu - Pią Kwi 06, 2007 21:11

boku napisał/a:
stasiuu napisał/a:
piter34 napisał/a:
boku napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc?

witam
pozdrawiam

co robiłeś z tym czujnikiem? Oczyściłeś tylko styki,czy coś więcej? Ja wczoraj miałem sparing z czujnikami w drzwiach,bo sąsiedzi o mało mi fury nie rozwalili,bo budziłem ich od dwóch nocy hihihihi.Zobaczymy co z tego wyjdzie

Witaj
Sprawdź czy klapa silnika dobrze dociska czujnik :shock:

boku - Wto Kwi 10, 2007 11:43

stasiuu napisał/a:
boku napisał/a:
stasiuu napisał/a:
piter34 napisał/a:
boku napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc?

witam
pozdrawiam

Witaj
Sprawdź czy klapa silnika dobrze dociska czujnik :shock:

okazało się ,że lakiernik zamalował gwint na śrubke która mocuje czujnik światełka wewnętrznego i nie było masy odpowiedniej.WSZYSTKO W KOŃCU DZIAŁA