Zobacz temat - Zlot na torze w kielcach

Forum Klubu ROVERki.pl

Zloty ogólnopolskie - Zlot na torze w kielcach

Sachar - Czw Kwi 05, 2007 12:14
Temat postu: Zlot na torze w kielcach
Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy byłby ktoś chętny do wzięcia udziału w zlocie na torze w Miedzianej Górze k. Kilec. Miejsce jest świetne, jest możliwość sprawdzenia się/zmierzenia się na torze z innymi. Byłem już na kilku imprezach organizowanych przez różne kluby na torze i zabawa jest przednia. Jest hotel przy torze, oraz kemping więc można zabalować cały weekend. Jeśli chcielibyśmy wynająć tor to trzeba by się w miarę szybko organizować, ustalać termin, liczbę uczestników (wtedy będzie mozna wyliczyć koszty - ewentualnie szukać sponsorów). Czekam na opinie.

Irek - Czw Kwi 05, 2007 12:32
Temat postu: Re: Zlot na torze w kielcach
Sachar napisał/a:
Chciałbym się dowiedzieć czy byłby ktoś chętny do wzięcia udziału w zlocie na torze w Miedzianej Górze k. Kilec.

ja bylbym chetny, szczegolnie po taniosci... ;)
V zlot klubu byl na tym torze, glownie dzieki temu, ze udalo sie go zalatwic po taniosci... bardzo fajny obiekt.

Masz wiedze, ile obecnie kosztuje wynajecie malej petli? Moze Cie to zaskoczyc...
Ilosc miejsc noclegowych jest mocno ograniczona i nie wystarczajaca na taka duza impre jak nasza :( No chyba, ze znowu namioty...

pozdr

piter34 - Czw Kwi 05, 2007 12:33

Miejsca na Tor Kielce są zarezerwowane juz rok wstecz, a samo wynajęcie jest bardzo drogie...
Był tam organizowany V zlot Klubu i niektórzy klubowicze doskonale to miejsce znają.
Polecam relację filmową z tego zlotu (dużo MB): klik

Sachar - Czw Kwi 05, 2007 13:36

Dowiem się jaka jest aktualnie cena i jak z terminami. A jeśli już był tam zlot to można wiedzieć kto go organizował?
maciej - Czw Kwi 05, 2007 13:44

Sachar napisał/a:
Dowiem się jaka jest aktualnie cena i jak z terminami. A jeśli już był tam zlot to można wiedzieć kto go organizował?

Między innymi Irek. :)

Obecnie cena jest zaporowa, a do tego nie ma gwarancji, że, nawet przy dużo wcześniejszej rezerwacji impreza się odbędzie, bo jeśli coś się zmienia w kalendarzu imprez PZMot, to mniejsze imprezy wypadają. :(

Termin rezerwuje się w styczniu, bo potem, mimo ryzyka odwołania imprezy wszystko jest zajęte.

Przynajmniej tak było w zeszłym roku - wtedy ta opcja była rozważana, zanim zdecydowaliśmy się na zlot w Radomiu.

Irek - Czw Kwi 05, 2007 13:58

maciej napisał/a:
Termin rezerwuje się w styczniu, bo potem, mimo ryzyka odwołania imprezy wszystko jest zajęte.

nadal tak jest. Zreszta nie ma co dywagowac - na stronie AK jest kalendarz imprez i z tego co wiem przynajmniej do jesieni każdy weekend jest obstawiony.

Skoro nawet raz posuneli z terminem Classicauto to co mowic o nas. Priorytet maja imprezy PZM-ot i Automobilklubow

no chyba, ze ktos ma wejscia i urzadzimy zimowa pojazdowke... ale lipa bedzie jak nie popada na czas ;)

pozdr

Bidi - Czw Kwi 05, 2007 14:42

a moze by tak w lbn tor jest dosc duzy i ladny asfalcik :) nio co Wy na to...?? cena podam jeszcze dzis:) pozdrawiam
maciej - Czw Kwi 05, 2007 14:43

Piter1986 napisał/a:
a moze by tak w lbn tor jest dosc duzy i ladny asfalcik :) nio co Wy na to...?? cena podam jeszcze dzis:) pozdrawiam

Hmm... Na zlot jesienny... Ja bym się pisał. :)

Bidi - Czw Kwi 05, 2007 14:47

Za 8 godzin na torze do 10 samochodow - 100zl od samochodu
10 – 20 samochodow – 80zl od samochodu
za 6 godzin do 10 samochodow - 80zl od samochodu
10 – 20 samochodow – 60zl od samochodu

takie ceny mniej wiecej :) wiec mozna byc podjechac do pzm pogadac ile osob by bylo chetnych itd:)

Irek - Czw Kwi 05, 2007 15:12

Piter1986 napisał/a:
Za 8 godzin na torze do 10 samochodow - 100zl od samochodu
10 – 20 samochodow – 80zl od samochodu
za 6 godzin do 10 samochodow - 80zl od samochodu
10 – 20 samochodow – 60zl od samochodu

takie ceny mniej wiecej :) wiec mozna byc podjechac do pzm pogadac ile osob by bylo chetnych itd:)

czyli pewnie za 1600 pln dniowka caly tor dla nas na 8 h... moze byc milo.
Jaka on ma dlugosc (w sensie jaka dlugosc ma petla na przejazd)?

Jest w poblizu jakas infrastruktura na przyzwoite kimanie?
Moze uda sie cos na jesieni zrobic, bo czerwiec to juz jest gotowy koncept z tego co slyszalem

pozdr

Bidi - Czw Kwi 05, 2007 21:37

postaram sie zapytac o szczegoly toru i zapodam tutaj:)
AndrewS - Czw Kwi 05, 2007 22:20

wstyd sie przyznac ale jeszcze nie bylem na tym torze

Piter1986 napisał/a:
postaram sie zapytac o szczegoly toru i zapodam tutaj:)

moze nie koniecznie tu tylko w nowym watku z odpowiednia nazwa :-)

Irek napisał/a:
No chyba, ze znowu namioty...

eeee tam co to za mina, fajnie bylo

dante27 - Sob Sty 19, 2008 01:06

A dlaczego nie można zorganizować zlotu gdzieś na południu? Małopolska ślicznie tu, np Zakopane, tanie noclegi itp, Nowy Sącz tez piękna mieścina, Rabka no i Kraków. Może organizatorzy przemyślą to zagadnienie?
MaReK - Sob Sty 19, 2008 09:08

Dante27 wszystko mozna, rozejrzyj sie w tych okolicach za jakims przyzwoitym i tanim obiektem oraz tak jak pisze Irek infrastruktura hotelowa i zglos propozycje do Zarzadu.

Zlot letni z tego co mi wiadomo charakteryzuje sie impreza sportowa - czyli to autka graja pierwsze skrzypce ;) Zlot jesienny natomiast, nastawiony jest na intergracje :)

Pozdrawiam,

michone - Nie Sty 20, 2008 11:07

a są juz jakies plany co do letniego zlotu ogolnopolskiego ?? jakie są wymagania co do miejsca ??
Ile osob bylo w zeszlym roku??

Brt - Nie Sty 20, 2008 15:41

Cytat:
Ile osob bylo w zeszlym roku??

wszystko jest na stronie klubowej opisane ;) a Plany są :lol: :lol:

przemciooo - Czw Lut 14, 2008 19:22

Jeżeli uda się zorganizować zlot to przemciooo chętnie podjedzie :)
MarcinnoPL - Czw Mar 13, 2008 18:55

Gdyby udało się aktywować to spotkanie w Kielcach to Ja też się zapisuję... ;) byłby to mój pierwszy zlot, mam Roverka od 7 miesięcy i dzięki mojej 200-tce jestem lepszym człowiekiem i napewno szybszym ;) pozdrawiam
marcinmarcin - Sro Wrz 17, 2008 22:31

Proponuję wrócić do tematu toru w Kielcach i zarezerwować na przyszły rok parę dni - rozmawiałem z Prezesem AK - najgorsze jest to że soboty są chodliwe, a w niedziele mają giełdę - ale może się coś udać :) jakby co to jestem gotów również pomóc w załatwieniu instruktorów w rozsądnych cenach...
maciej - Czw Wrz 18, 2008 07:10

A rozmawiałeś o cenie - bo 2 lata temu chcieliśmy znów załatwić Kielce (wtedy kiedy był Radom) i cena była jakaś powalająca - 10 kzł za samo wynajęcie toru, czy coś takiego... :(
marcinmarcin - Czw Wrz 18, 2008 19:24

maciej napisał/a:
A rozmawiałeś o cenie - bo 2 lata temu chcieliśmy znów załatwić Kielce (wtedy kiedy był Radom) i cena była jakaś powalająca - 10 kzł za samo wynajęcie toru, czy coś takiego... :(

ZTCP - rozmawiałem ładnych kilka tygodni temu, poniżej 500 za godzinę. Ale i tak będe musiał jeszcze zadzwonić i spytać kiedy będą rezerwację na przyszły rok robić. Teraz są jeszcze terminy ale niestety tylko w środku tygodnia - np. dużo poniedziałków jest wolnych. Ale pewnie ciężko by się było zorganizować większą grupą :(

maciej - Czw Wrz 18, 2008 22:32

Ja mogę w tygodniu, ale większość to pewnie nie... :(
marcinmarcin - Sob Wrz 20, 2008 20:17

Ale istnieje jeszcze coś takiego jak urlop ;) Może warto podczepić ten temat gdzieś. Ja dość poważnie myślę o rezerwacji na przyszły rok. W tym roku już niedługo na zimówki będziemy przechodzić i fun na torze już mniejszy :(

[ Dodano: Sro Wrz 24, 2008 19:28 ]
Cena za godzinę około 500zł. Na sobotę trzeba wynająć minimum 6-8 godzin. W tygodniu można mniej. Niedziela odpada całkowicie - giełda samochodowa. Jak chcemy rezerwować na przyszły rok to jest góra kilka tygodni czasu. Oczywiście rezerwacje nie sa nigdy do końca 100% bo zmieniają się terminy imprez, Jakbyśmy chcieli dłuższy odcinek z przejazdem przez las :mrgreen: to cena rosnie do około 600zł. Ale rozmawiałem z doświadczonym instruktorem SJS i nie poleca na początek - łatwo sobie krzywdę można zrobić, bo jest ciasno a tor kusi... No to załatwiamy?

ramzi_pl - Sro Paź 01, 2008 23:34

Ja tam moge i w tygodniu, a czy jest ktos wsrod nas kto troche bardziej profi jezdzi zeby nie tylko sobie pojezdzic po torze ale i czegos sie nauczyc ??
Tydzien wczesniej wystarczy ze bede wiedzial i spoko.

maciej - Czw Paź 02, 2008 08:45

Można zawsze wynająć np. Piotra Wróblewskiego (ztcp to około 100 zł za godzinę).

Robił takie imprezy dla różnych klubów (dla naszego w ramach promocji to raz chyba nawet za darmo).

http://www.rspw.of.pl/

marcinmarcin - Czw Paź 02, 2008 19:53

maciej napisał/a:
Można zawsze wynająć np. Piotra Wróblewskiego (ztcp to około 100 zł za godzinę).

Robił takie imprezy dla różnych klubów (dla naszego w ramach promocji to raz chyba nawet za darmo).

Jeśli ten Pan tak dobrze prowadzi szkolenia, jak mądre artykuły pisze, to jestem jak najbardziej za :)

Tomi - Czw Paź 02, 2008 20:53

Byłem na kilku lekcjach i miło to wspominam...
Przemek_Docent - Czw Paź 02, 2008 21:47

maciej napisał/a:
Gwoli informacji wybieram się za 4 tygodnie na "Track Day" dla "Makaronów" na lotnisko w Ułęży, z udziałem Wróbla :-) i ta przyjemność przy 12 samochodach kosztuje mnie 200 zł. Orientacyjnie to 5 godzin zabawy. Po pasach i drogach dojazdowych, z udziałem pachołków i pomiarem czasu.
Znajomy był niedawno, mówił, że zabawa przednia :) http://www.rajdzikszkolen...wy.republika.pl

thef - Czw Paź 02, 2008 22:11

Przemek_Docent napisał/a:
Gwoli informacji wybieram się za 4 tygodnie na "Track Day" dla "Makaronów"
A czy Twój "makaron, mam nadzieję al dente ;) " zawita za 3 tygodnie tam gdzie powinien ? ;)
Przemek_Docent - Czw Paź 02, 2008 22:26

thef napisał/a:
A czy Twój "makaron, mam nadzieję al dente ;) " zawita za 3 tygodnie tam gdzie powinien ? ;)
Al dente, al dente ;-)
No niestety nie zawita :-( , zwłaszcza, że chyba myślimy o tym samym terminie... "Mój" Track Day jest w niedzielę 26.10...

maciej - Pią Paź 03, 2008 10:18

"Mój" Track Day jest w niedzielę 26.10...

Ale z Bystrego do Ulęża się w 3,5h powinienneś wyrobić. :D

Tomi napisał/a:
Byłem na kilku lekcjach i miło to wspominam...

Ja również. :)

Przemek_Docent - Pią Paź 03, 2008 11:13

maciej napisał/a:
Ale z Bystrego do Ulęża się w 3,5h powinienneś wyrobić. :D
Byłem ciekaw czy ktoś zwróci na to uwagę :D
Tyle, że gdybym wybrał się na Zlot, to zdecydowanie o 6:30 rano nie nadawałbym się "za kółko" :D :D :D
Zresztą Ty wiesz, że ja na Zlotach czasem bywam, ale zawsze bez noclegu :D A w tej sytuacji to troszkę za daleko...

maciej - Pią Paź 03, 2008 11:40

Tyle, że gdybym wybrał się na Zlot, to zdecydowanie o 6:30 rano nie nadawałbym się "za kółko"

Oj tam - sam nie wiem, czy w sobotę nie odpuszczę, żeby być w niedzielę na g. 10 na regatach na zakończenie sezonu na Zalewie Zegrzyńskim... :D

Przemek_Docent - Pią Paź 03, 2008 12:05

maciej napisał/a:
w niedzielę na g. 10 na regatach na zakończenie sezonu na Zalewie Zegrzyńskim... :D
To się będziemy mijać gdzieś między Zakrętem, a Garwolinem :)
desperado67 - Pią Paź 03, 2008 19:51

Panowie gdybyście zorganizowali taką imprezkę,pisze się chetnie.Podajcie tylko wcześniej date,bo potrzebowałbym czas na załatwienie wolnego i dojazd do Polski.
ramzi_pl - Nie Paź 05, 2008 18:10

maciej napisał/a:
Gwoli informacji wybieram się za 4 tygodnie na "Track Day" dla "Makaronów" na lotnisko w Ułęży, z udziałem Wróbla :-) i ta przyjemność przy 12 samochodach kosztuje mnie 200 zł. Orientacyjnie to 5 godzin zabawy. Po pasach i drogach dojazdowych, z udziałem pachołków i pomiarem czasu.
Znajomy był niedawno, mówił, że zabawa przednia :) http://www.rajdzikszkolen...wy.republika.pl

a czy mozna sie jeszcze tam dopisac ??

Przemek_Docent - Pon Paź 06, 2008 14:14

ramzi_pl napisał/a:
Gwoli informacji wybieram się za 4 tygodnie na "Track Day" dla "Makaronów" na lotnisko w Ułęży, z udziałem Wróbla :-) i ta przyjemność przy 12 samochodach kosztuje mnie 200 zł. Orientacyjnie to 5 godzin zabawy. Po pasach i drogach dojazdowych, z udziałem pachołków i pomiarem czasu.l
a czy mozna sie jeszcze tam dopisac ??
Poczytaj http://forum.forzaitalia.pl/viewtopic.php?t=198
i napisz do Qbasa :) Adres wysyłam Ci na priva :)