Zobacz temat - Zamontowałem sobie taki bajerek

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - Zamontowałem sobie taki bajerek

Lechos - Pią Kwi 06, 2007 16:07
Temat postu: Zamontowałem sobie taki bajerek
Dziś zaszalałem i zamontowałem kupiony wcześniej czujnik cofania z allegro.
Koszt 90 zeta i 2h roboty ( na piwko było dziś za zimno :cry: więc i koszt montarzu mniejszy :grin: ). Mimo iż byłem troszke pesymistycznie nastawiony co do dokładności działania i wskazań to miło sie rozczarowałem, odległość i stronę z przeszkodą pokazuje idealnie :grin: .
Oto kilka fotek efektu końcowego:

Piotrass - Pią Kwi 06, 2007 16:15

Lechos napisał/a:
Dziś zaszalełem i zamontowałem kupiony wcześniej czujnik cofania z allegro.
Ten Twój zamontowany przez Ciebie i kupiony na allegro, wygląda zdecydowanie lepiej niż w niektórych autach fabryczne czujniki cofania. :mrgreen:
AndrewS - Pią Kwi 06, 2007 16:18

znajomy ma cos takiego fabrycznie w skodzie, garaz ma taki maly ze tylem musi dojechac chyba na ok 5 cm oczywiscie czujnik juz sie drze duzo wczesniej :mrgreen: , niestety mimo tego ze ma ten czujnik i tak musi wysiadac i patrzec :lol:
Revolt - Sob Kwi 07, 2007 08:27

Lechos napisał/a:
Dziś zaszalałem i zamontowałem kupiony wcześniej czujnik cofania z allegro.
Koszt 90 zeta i 2h roboty ( na piwko było dziś za zimno więc i koszt montarzu mniejszy ). Mimo iż byłem troszke pesymistycznie nastawiony co do dokładności działania i wskazań to miło sie rozczarowałem, odległość i stronę z przeszkodą pokazuje idealnie .
Oto kilka fotek efektu końcowego:

Ja założyłem u siebie czujniki Valeo takie jak te :
http://moto.allegro.pl/it...ncja_nowy_.html
Tylko ze ja mam bardziej czytelny wyświetlacz i pokazuje stan kazdej czujki

nie narzekam przynajmniej raz mnie uratowały przed niska studzienka lub słupkiem wiec mozna powiedziec ze zarobiły na siebie :)

Lechos - Sob Kwi 07, 2007 09:11

wyswietlacz mam prawie identyczny tylko ze na foto jest wylaczony i tez go wyraznie widac i pokazuje stan z ktorej strony jest przeszkoda
PTE - Wto Kwi 10, 2007 12:10

AndrewS napisał/a:
znajomy ma cos takiego fabrycznie w skodzie, garaz ma taki maly ze tylem musi dojechac chyba na ok 5 cm oczywiscie czujnik juz sie drze duzo wczesniej :mrgreen: , niestety mimo tego ze ma ten czujnik i tak musi wysiadac i patrzec :lol:

Ja mam garaż długi na 4,7m (zaadaptowana piwnica), a muszę mieć jeszcze miejsce aby zamknąć drzwi od środka. Przy ścianie postawiłem więc 2 puste baniaki po płynie do spryskiwaczu - jeden na drugim. Dobrze chronią przed uszkodzeniami w razie gdy źle oszacuję odległość od ściany :mrgreen:

Lechos - zdążyłeś pomalować czujniki czy fabrycznie miały już taki kolor?

Lechos - Wto Kwi 10, 2007 14:19

PTE napisał/a:
Lechos - zdążyłeś pomalować czujniki czy fabrycznie miały już taki kolor?

Zamowilem juz takie bo mniej sie w oczy rzucaja, akurat ten zestaw mial 2 kolory sensorow w opcji.

Brt - Wto Kwi 10, 2007 14:20

A siakies namiary na ten zestaw można??
Lechos - Wto Kwi 10, 2007 15:00

jak widac aukcja juz zakonczona ale mozna przez gadulca z gosciem porozmawiac.

aukcja