|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Brak pilota centralnego zamka
clayd007 - Sob Kwi 07, 2007 23:23 Temat postu: [R400] Brak pilota centralnego zamka witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic czy ktos z was wie jak obejsc alarm by moc go odpalic aktualnie przebywam w angli i tutaj mam ten samochód czy jerst jakas szansa by wypiac jakas centralke do alarmu by zaczeło to działac albo czy ktos wie gdzie sie znajduje dane auta to r420 1997 r z klima mam tagrze r214si z 1997 roku ktorym jezdi moja pani czy mozna dla proby zmienic centralke prosze o pomoc a nak nawiasem mowiac to dla wszystkich wesołych swiat smacznego jajka pozdrawiam Robert
[ Dodano: Nie Kwi 08, 2007 12:45 am ]
sprawdzałem w w faq na stronie głownej instrukcji dotyczacych imobilajzera i nieposiadam kodu kluczyka
ROVERO: Szkoda, że nie sprawdziłeś regulaminu i zasad pisania w kąciku! I nie pisz w temacie że potrzebujesz pomocy bo to wszyscy wiedzą. Napisz na czym polega ten problem.
Valander_wwa - Nie Kwi 08, 2007 07:08
podejrzewam że brak piloto to nie tylko alarm ale przede wsyzstkim immobiliser. Najprościej w tym wypadku wybebeszyć immobiliser - i założyć od bliźniaczego modelu (kod to podsatawa) Szczegółowo - nie podmieniałem z r200 do r400 centralki - ale pomiedzy r200 tak - działa do dziś.
Rozważ jeszcze opcje serwisu - zczytaniu kodu i nowego programowania, o ile nie znajdziesz na podmiankę centralki (bądź ta z r400 nie pójdzie - a raczej powinna)
rovero - Nie Kwi 08, 2007 10:35
clayd007 napisał/a: | witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic |
Błąd nr 1...
Nie kupuje się Roverka bez 2 pilotów... a co dopiero bez żadnego.
Kup nowego pilota, jedz do serwisu na czytanie kodu z centralki i programowanie pilota..
clayd007 - Nie Kwi 08, 2007 11:55
rovero napisał/a: | clayd007 napisał/a: | witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic |
Błąd nr 1...
Nie kupuje się Roverka bez 2 pilotów... a co dopiero bez żadnego.
Kup nowego pilota, jedz do serwisu na czytanie kodu z centralki i programowanie pilota.. | dzieki tylko ze ja mieszkam w angli a tutaj to kosztuje kupe kasy dlatego chciałbym to obejsc i gdzie w samochodzie znajduje sie centralka i imobilajzer
Valander_wwa - Nie Kwi 08, 2007 12:24
clayd007 : ściągnij rave-a - tam jak na dłoni pokazane -> jak zdemnotować, cała kabelkologia.
clayd007 - Nie Kwi 08, 2007 23:06
Valander_wwa napisał/a: | clayd007 : ściągnij rave-a - tam jak na dłoni pokazane -> jak zdemnotować, cała kabelkologia. |
moze jestem tepy ale niemoge znalesc reva i niewiem co mam robic auto generalnie dostałem za darmo i chciałbym je uruchomic
piter34: poprawiłem cytaty
Valander_wwa - Nie Kwi 08, 2007 23:30
prosze: tutaj jest rave - mulitmedialna instrukcja
http://www.marek.idzik.pl/roverki/rave/
sciagnac wypalić na płyte i używać. Przed uruchomieniem zmienić rok w zegarze na min 2003.
kurtki - Pon Kwi 09, 2007 06:20
Strona nie istnieje???
Valander_wwa - Pon Kwi 09, 2007 10:38
kurtki napisał/a: | Strona nie istnieje??? |
jeszcze nie dawno MaReK miał to u siebie na serwerze... ale widocznie znów zając się wkradł....
clayd007 - Pon Kwi 09, 2007 22:04
dzieki panowie ale niewiem oco chodzi z zegarem dlaczego mam zmienic rok na 2003 moze ktos by mi przesłal rave na emila był bym wdzieczny podaje emila clayd007@o2.pl pozdrowienia
Paul - Pon Kwi 09, 2007 22:07
clayd007 napisał/a: | moze ktos by mi przesłal rave na emila |
To raczej zapomnij - deczko duże to jest
Pogooglaj trochę, albo e-mula spróbuj.
sTERYD - Pon Kwi 09, 2007 22:47
witaj!
rave jest na http://www.kfilipowicz.ps.pl/ROVER/
taki mały bakap na razie nie zamierzam usuwać
do czterysetki będzie pasować stare i wtedy nie trzeba zmieniać daty
Valander_wwa - Pon Kwi 09, 2007 22:49
stary rave dostępny tutaj:
http://rover800.gaima.co.uk/Rover800/Rave.iso