|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Terkocze jak diesel
jedrula49 - Nie Kwi 08, 2007 18:16 Temat postu: [R416] Terkocze jak diesel Mam pytanie,czy to jest normalny odgłos terkotanie jakby to był silnik diezel.Taki odgłos jest tylko przy zimnym silniku ,przy ciepłym już nie terkocze.
brt: poprawiłem trochę temat
emes - Nie Kwi 08, 2007 20:43
jedrula49 napisał/a: | Mam pytanie,czy to jest normalny odgłos terkotanie jakby to był silnik diezel |
Moim zdaniem normalnym to go nazwać chyba nie można.
Tak z ciekawości się zapytam, jaki tam olej jest w silniku? Chodzi mi o to, czy mineralny, półsyntetyczny czy syntetyczny?
Brt - Nie Kwi 08, 2007 21:05
Cytat: | Moim zdaniem normalnym to go nazwać chyba nie można. |
Hmmmmm. Jest cos takiego jak "piston slap", i to w rozsądnych granicach na zimnym silniku jest dopuszczalne. Jest nawet na to biuletyn serwisowy. Jeśli na ciepłym silniku jest OK, to ja bym się nie martwił Po więcej informacji odsyłam do archiwum i szukacza.
radekz - Nie Kwi 08, 2007 21:18
ja bym sprawdzil swiece i przewody WN. Mialem kiedys podobny problem w matizie...
AndrewS - Nie Kwi 08, 2007 22:28
jesli terkotanie = stukanie to jest to normalny objaw stukajacych hydraulicznych popychaczy lub zjawiska opisanego przez Brt
polecam przeszukac archiwum
piter34 - Wto Kwi 10, 2007 12:04
jedrula49 napisał/a: | Mam pytanie,czy to jest normalny odgłos terkotanie jakby to był silnik diezel.Taki odgłos jest tylko przy zimnym silniku ,przy ciepłym już nie terkocze. |
Odpowiedź znajdzies w technicznym FAQ.
|
|