|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Wyłączające sie radio :/
7Tomi - Pon Kwi 09, 2007 11:52 Temat postu: [R400] Wyłączające sie radio :/ Witam.
Mam taki mały problem z radiem. Fabryczny blaupunkt po wyciągnieciu kluczyków ze stacyjki traci zasilanie poniewaz za każdym rzem trzeba podawac kod do niego. A może to tak ma być ?
Tacowski - Pon Kwi 09, 2007 11:54
Ja tez mam Blaupunkta ale na karte i tez jak wylacze stacyjke to radyjko mi sie wylacza. Ale potem jak wlacze samochod to radyjko tez sie wlacza i nie trzeba wpisywac kodu bo pewnie karta go odkodowuje.
Brt - Pon Kwi 09, 2007 12:00
Wyjmij i sprawdż, czy masz na trzecim pinie w dolnym rzędzie napięcie niezależnie od położenia kluczyka. W złączu iso napięcie powinno być na stałe w dolnym rzędzie złącza zasilającego na 3cim pinie (żółty kabelek - tzw. podtrzymanie), a na pierwszym pinie (czerwony kabelek) napięcie pojawia sie po przekręceniu kluczyka.
Polecam stronę www.studio24.prv.pl
Tacowski - Pon Kwi 09, 2007 12:04
Tylko uwazaj zebys nie pomylil kabelkow. Ja tez raz sie bawilem kabelkami i spalilem tranzystor w nowym radyjku
7Tomi - Pon Kwi 09, 2007 12:12
Brt napisał/a: | Wyjmij i sprawdż, czy masz na trzecim pinie w dolnym rzędzie napięcie niezależnie od położenia kluczyka. W złączu iso napięcie powinno być na stałe w dolnym rzędzie złącza zasilającego na 3cim pinie (żółty kabelek - tzw. podtrzymanie), a na pierwszym pinie (czerwony kabelek) napięcie pojawia sie po przekręceniu kluczyka.
Polecam stronę www.studio24.prv.pl |
Dzięki wielkie. W razie czego będe wzorował sie na 114, bo dopóki było w 114 nie wyłanczało sie. A może chce do 114 wrócić
Pozdrawiam
pepej003 - Sro Kwi 11, 2007 08:37
Tylko upewnij sie czy ten kabelek jest zoltego koloru:)
u mnie w 214 zamist zoltego byl zielony z zamiast czerwonego fioletowy, w takim wypadku potrzebny bedzie miernik.
pozdrawiam
Brt - Sro Kwi 11, 2007 08:39
Sprawdzenie miernikiem konieczne, bo mozna uszkodzić radio
|
|