Zobacz temat - [R416] Problem z licznikiem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problem z licznikiem

WTOLKIEN - Wto Kwi 10, 2007 18:15
Temat postu: [R416] Problem z licznikiem
koledzy od pewnego czasu licznik stanął w miejscu mam 416i wykrecalem licznik ale tam jest chyba ok gdzie moge jeszcze szukac????????

brt: Najpierw przeczytaj Zasady kącika i regulamin forum, później Techniczny FAQ, później użyj funkcji szukaj, a dopiero jak nie znajdziesz to zadaj pytanie. Model wpisujemy w temacie w nawiasach kwadratowych. Dziś żółta kartka. Poprawiłem temat.

Dzenson - Wto Kwi 10, 2007 20:04

Licznik - masz na myśli km?
PabloFKP - Wto Kwi 10, 2007 20:29

Nic Tobie nie działa czy tylko jedna z funkcji?
Dzenson - Wto Kwi 10, 2007 20:34

No kolega nie chce nam zdradzić co mu stoi a co działa...tak czy śmak użyłem funkcji "szukaj" i znalazłem bez problemów kilka wątków na ten temat.
Golab33 - Wto Kwi 10, 2007 22:25

Jeżel;i licznik ci "stanął"to nie wiem jak u ciebie ale u mnie przy mojej 600 to jest na czujki bez linki, czyli przy skrzyni biegow jest taki impulsator i musisz sprawdzic czy nie pękł taki ''patyk'' na zębatce.........jeżeli tam jest wszystko dobrze to moze to byc pęknięta tarczka w skrzyni lub cos przy liczniku!!!

PS:Stanąć może wiele rzeczy.....heh

zibi-gliwice - Wto Kwi 10, 2007 23:29

U mnie w 827 Poluzował się czujnik prędkości ,znajdujący się między silnikiem a ścianką działową.Oczyściłem go , i po "wsadzemiu " działał przez kilkadziesiąt km i ..znowu siadł.okazało się ,że znowu się poluzował.Dopiero po naprawdę Mocnym dociśnięciu zaczął działać OK .Chodzi mi o prędkościomierz i licznik km. Pozdrawiam!
Kozik - Sro Kwi 11, 2007 00:18

U mnie wystarczyło przeczyścić styki przy skrzyni biegów (214Si) - nic nie pękło.