|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] CO wymienić po zakupie
alenki - Wto Kwi 10, 2007 19:02 Temat postu: [R45] CO wymienić po zakupie Zakupilem ROVERka, to moje pierwsze spotkanie z ta marka... Chcialbym sie dowiedziec co Waszym zdaniem dobrze jest wymienic na nowe ("tak na wszelki wypadek" i "bo lepiej niz..." lub "bo najczesciej pada...")
Mam zamiar niedlugo wybrac sie z rodzina w dluzsza (jakies 4 tys km) trase i nie chce miec niespodzianek. Jedno to wizyta u mechanika - drugie to specyfika samochodu.
Mam Rover 45 1,4 '03 27.000 mil przebiegu.
Dzieki
alenki
PabloFKP - Wto Kwi 10, 2007 19:46
Wszystkie płyny, filtry i rozrząd to napewno musisz wymienić
paff - Sro Kwi 11, 2007 00:19
z rozrzadem mozesz poczekac troszke JESLI masz udokumentowane 27000 mil, to powinenes drugie tyle na nim zrobic
Przeciez 27000 mil to prawie nowe auto, wiec mozna wymienic filtry, olej, swiece, plyn hamulcowy, chlodziwo, przejzec klime czy nabita itp..... przeciez to nie FSO zeby wymagal juz powaznych napraw
piter34 - Sro Kwi 11, 2007 09:46 Temat postu: Re: [R45 1,4 '03] CO wymienic po zakupie
alenki napisał/a: | Zakupilem ROVERka, to moje pierwsze spotkanie z ta marka... Chcialbym sie dowiedziec co Waszym zdaniem dobrze jest wymienic na nowe ("tak na wszelki wypadek" i "bo lepiej niz..." lub "bo najczesciej pada...")
Mam zamiar niedlugo wybrac sie z rodzina w dluzsza (jakies 4 tys km) trase i nie chce miec niespodzianek. Jedno to wizyta u mechanika - drugie to specyfika samochodu.
Mam Rover 45 1,4 '03 27.000 mil przebiegu.
Dzieki
alenki |
Pasek rozrządu, napinacz paska, pompa wody, uszczelniacze wałków rozrządu, świece, pasek alternatora i klimatyzacji, pasek pompy wspomagania, filtr paliwa, filtr oleju, filtr powietrza, olej, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy, płyn w układzie sprzęgła, płyn w ukł. wspomagania, kontrola tarcz i klocków, kontrola zawieszenia, kontrola układu wydechowego i kierowniczego.
(mogłem o czymś zapomnieć).
|
|