|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Zamykajaca sie klapa bagażnika
fabryk - Sro Kwi 11, 2007 07:05 Temat postu: [R400] Zamykajaca sie klapa bagażnika Witam.
Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac.Bo jak podniose kuferek to sie czesto sam zamyka i dostaje po plecach zamkiem....
Lechos - Sro Kwi 11, 2007 07:39
i jeszcze co zrobic, gdzie przesmarowac aby nie skrzypial
fabryk - Sro Kwi 11, 2007 07:51
Lechos napisał/a: | i jeszcze co zrobic, gdzie przesmarowac aby nie skrzypial |
to akurat nie problem u kazdego moze skrzypiec gdzie indziej-zloz sobie tylne fotele,poloz sie w bagazniku i niech ktos otwiera i zamyka klape i tam gdzie skrzypi - tam przesmaruj
Lechos - Sro Kwi 11, 2007 07:56
skrzypienie sie rozchodzi po calej klapie
emes - Sro Kwi 11, 2007 09:51
fabryk napisał/a: | Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac |
Miałem ten problem w R 400. Tam klapa bagażnika przytrzymywana jest za pomocą sprężyn. To są takie 2 druty, przebiegające na szerokość klapy, krzyżujące się mniej więcej po środku. Kiedy byłem u mechanika, powiedział mi, że nie da się ich wygiąć i trzeba je wymienić na inne. Poszukałem więc wśród sprowadzających używane samochody na części i udało mi się je kupić za 50 zł. Problem z wymianą jest taki, że trzeba się trochę pomęczyć. U mnie trzeba było zdjąć klapę, złożyć siedzenia, wymontować tylną półkę i odkręcić elementy, do których przykręcona jest klapa bagażnika. Następnie wyjąć je, wyciągnąć sprężyny i zamontować nowe. Później operacja odwrotna i póki co działa. Jeżeli planujesz robić sam i potrzebny będzie bardziej szczegółowy opis, co gdzie się odkręca, nie ma problemu. Mogę też zapytać ewentualnie pomóc z częściami, jeżeli będą problemy
fabryk - Sro Kwi 11, 2007 10:56
emes napisał/a: | fabryk napisał/a: | Zapewne problem nie tylko u mnie wystepuje i nie tylko w 400.Co zrobic zeby kuferek sie nie zamykal co nasmarowac poodginac albo cus wykombinowac |
Miałem ten problem w R 400. Tam klapa bagażnika przytrzymywana jest za pomocą sprężyn. To są takie 2 druty, przebiegające na szerokość klapy, krzyżujące się mniej więcej po środku. Kiedy byłem u mechanika, powiedział mi, że nie da się ich wygiąć i trzeba je wymienić na inne. Poszukałem więc wśród sprowadzających używane samochody na części i udało mi się je kupić za 50 zł. Problem z wymianą jest taki, że trzeba się trochę pomęczyć. U mnie trzeba było zdjąć klapę, złożyć siedzenia, wymontować tylną półkę i odkręcić elementy, do których przykręcona jest klapa bagażnika. Następnie wyjąć je, wyciągnąć sprężyny i zamontować nowe. Później operacja odwrotna i póki co działa. Jeżeli planujesz robić sam i potrzebny będzie bardziej szczegółowy opis, co gdzie się odkręca, nie ma problemu. Mogę też zapytać ewentualnie pomóc z częściami, jeżeli będą problemy |
hehe dzieki problemow byc nie powinno ale nie wiem czy mi sie chce to robic pokombinuje z tym co jest moze cos sie uda jak nie bede sie bawil a z czesciami to najmniejszy klopot
thnx pzdr
emes - Sro Kwi 11, 2007 17:04
fabryk napisał/a: | hehe dzieki |
Nie ma problemu Wystarczy kliknąć
piter34 - Sro Kwi 11, 2007 17:07
emes napisał/a: | Wystarczy kliknąć |
...przycisk "pomógł"
emes - Sro Kwi 11, 2007 17:08
piter34 napisał/a: | ...przycisk "pomógł" |
O to to to
|
|