|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Niestabilna praca silnika
michalk - Sro Kwi 11, 2007 11:14 Temat postu: [R620] Niestabilna praca silnika Cześć - zauważyłem (po wymianie pasków rozrządu??) że w moim R zaczął
niestabilnie pracować silnik - dotąd ok. 900 obrotów na luzie było stale,
teraz zaczyna skakać do >900 i <900 - objaw jest taki że autko zaczyna drżeć
i generalnie niestabilni epracuje "na słuch" - czy to może być związane z
wymianą rozrządu (pasków i napinaczy znaczy) czy jeszcze coś (temperatura
jest ok, żadne światełka nie świecą itp)
m
brt: zapoznaj się please z zasadami kącika - poprawiłem temat
piter34 - Sro Kwi 11, 2007 11:20
Może to być jak najbardziej związane z wymianą rozrządu.
Brt - Sro Kwi 11, 2007 11:25
Wg, mnie, jeśli pojawiło się po wymianie rozrzadu, to może być z ową wymianą zwiazane. A czy tylko taki jest objaw?? Dynamika i odpalanie na zimno są bez zmian??
Wg. mnie warto zacząć od sprawdzenia kąta wtrysku, bo może przy wymianie się zmienił.
michalk - Sro Kwi 11, 2007 11:41
!@!$# - nie nastąpiło to odrazu po wymianie albo dopiero zwróciłem uwagę. Odpala na zimno jak złoto. Co do dynamiki to jest taka jaka była
I jeszcze jedno pytanie - na linku zaznaczyłem tajemnicze WLEWY może ktoś mnie oświecić do czego który numer służy (domyślam się ale wolę nie ryzykować wlania wody do wspomagania czy coś
albo klik (zdjęcie można powiększyć bo tak nie widać zaznaczeń)
M
brt. za późno skonstatowałem, na przyszłość będę pisał poprawnie tematy
piter34: wrzuciłem zdjęcie
Brt - Sro Kwi 11, 2007 11:44
michalk napisał/a: | http://tnij.org/xkb |
Strona mi sie nie wyświetla Serwer error
Cytat: | brt: za późno skonstatowałem, na przyszłość będę pisał poprawnie tematy |
będziemy obserwować
michalk - Sro Kwi 11, 2007 11:51
hmmm error?
a to: http://picasaweb.google.c...118117297349842
Brt - Sro Kwi 11, 2007 11:56
Działa Ten zbiorniczek u góry to od układu chodzenia, a ten po lewej to od wspomagania kierownicy. A te dwa po prawej u góry, są od układu hamulcowego i hydraulicznego sprzęgła i do obu przychodzi ten sam płyn hamulcowy. No i przy aku masz wlew płynu do spryskiwaczy szyb Chyba wszystko
michalk - Sro Kwi 11, 2007 11:58
Dzięki wielkie
Ciężkie jest życie mechaniczno-samochodowego NOOBA
Troche sie zmartwiłem tym szarpaniem silnika w mojej wieosce nie mam gdzie z tym pojechać. Może uderze do warsztatu co mi to wymieniał - wtedy nie mieli softu do sprawdzenia silnika grrrrr
PS - czy UZUPEŁNIC płyn wspomagania (nie znam marki tego co mam) czy raczej WYMIENIĆ?
M
Przemek_Docent - Sro Kwi 11, 2007 12:00
Dodam, że od sprzęgła jest ten mniejszy, wyżej.
Brt - Sro Kwi 11, 2007 12:07
michalk napisał/a: | PS - czy UZUPEŁNIC płyn wspomagania (nie znam marki tego co mam) czy raczej WYMIENIĆ? |
Jak dobrze chodzi, to wystarczy uzupełnić, chociaż wymiana pewnie nie zaszkodzi. Typ płynu znajdziesz szukając w archiwum Powodzenia.
|
|